Engelli vatandaşlar için girişimcilik eğitimleri başladı

Kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlara yönelik olarak, KOSGEB, Sakatlar Derneği Adapazarı Şubesi, Sakarya Ortopedik Engelliler Derneği, Adapazarı Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliği içinde gerçekleştirilen Engelli Girişimcilik Eğitimi başladı.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile kendi işini kurmak isteyen engelli bireylere kredi desteği verilmesini amaçlayan program ücretsiz olarak düzenleniyor.
Eğitim sonunda sertifika alacak olan engelli girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 Bin TL hibe ve 70 Bin TL faizsiz kredi imkanından yararlanma hakkında sahip olacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sakatlar Derneği Adapazarı Şubesi Başkan Yardımcısı Selim Özen, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik girişimcilik eğitimi, engellilerin ve dernek üyesi arkadaşlarımızın sahip oldukları kendi iş fikirlerini hayata geçirebilmeleri adına büyük önem taşıyor. Dersler 70 saat sürecek ve katılımcılara sertifika verilecek. Bu eğitimler, KOSGEB desteğini fırsata dönüştürebilmek adına kendi iş fikrini geliştirmek isteyen engelliler açısından çok faydalı olacak” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]