Engelli sporcular, madalya için koştu

3. Özel Sporcular Atletizm Yarışması\'na katılan bedensel ve zihinsel engelli sporcular, 100 metrelik parkuru tamamlamak için kıyasıya mücadele etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çark Rotary kulübünce yürütülen "Koşabiliyorken Koş Projesi" kapsamında Atatürk Stadı\'nda 4 kategoride düzenlenen yarışmaya 80\'e yakın engelli katıldı.

9-11 yaş arasındaki sporcular 50, 12-15 yaş arasındakiler 60, 15-18 yaş arasındakiler ve 18 yaş üzerindekiler 100 metrelik parkuru tamamlayabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Otistik, down sendromlu ve öğrenme güçlüğü çeken sporcuların katıldığı yarışlarda, bazı engellilerin sonuncu olmasına rağmen etabı tamamlamak için gösterdiği gayret seyircilerden alkış aldı. 

Dereceye giren engelliler, madalyayla ödüllendirildi. 

"Başarma duygularını hissetmeleri bizim için çok önemli"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, yaptığı açıklamada, engelli sporcuları aktif olarak sporun içine katmak istediklerini söyledi.

Koşu, yarışmaların üçüncü kez düzenlendiğine dikkati çekerek, "Geçtiğimiz yıl başka illerden de katılım vardı ama bu yıl azalma var, 80\'e yakın sporcumuz burada. Bu sporcu kardeşlerimiz inşallah velileriyle güzel bir gün geçirecek" ifadesini kullandı.

Adapazarı Çark Rotary Kulübü Dönem Başkanı Deniz Sunmaz ise, engelli öğrencilerin hayata aktif katılmalarını istediklerini belirtti.

"Öğrencilerin burada madalya aldığı zaman yaşadığı mutluluğu görmek bizim için yeterli" diyen Sunmaz, "Başarma duygularını hissetmeleri bizim için çok önemli. Çocuklarımızın gözünden de o duyguyu okuyabiliyorsunuz. Amacımız buradaki engelli çocuklarımızı hayatın içinde tutabilmek" şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]