Engelli kamu personeli seçme sınavı kura yerleştirme başvuruları başladı

2014 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) Kura Usulüyle yapılacak yerleştirmeler için başvuruların alınma işlemi 15 Mayıs 2014 tarihinde başlayacak ve 28 Mayıs 2014 tarihinde sona erecektir.

Belirtilen yönetmelik uyarınca kuraya; ilkokul, ortaokul, ilköğretim ile özel eğitim iş uygumla merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS’nin geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adayları başvurabilecek. (Adayların tercihlerin son günü itibarıyla mezun durumda olmaları  gerekmektedir) Bu adaylar sınava girmeyecekler, sadece kuraya katılmak için başvuru yapmaları gerekmektedir.

Kura için başvuru süresi bittikten sonra, ayrıca başvuru alınmayacaktır.

Adaylar; Akbank, Denizbank, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet  bankacılığı aracılığıyla ve P.T.T İş yerlerinden başvuru ücretini (10 TL) yatıracaklardır. Başvuru ücreti ÖSYM‘nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMLER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. Banka işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM sorumlu olmayacağından, dekont (hesap belgesi) bilgileri adaylar tarafından dikkatle kontrol edilmelidir. Adayların başvuru yapmadan önce başvuru ücretini yatırmış olmaları gerekmektedir.

Kuraya başvuracaklar ile ilgili kurallar ve işlemler, 2014 –EKPSS kılavuzunda yer almaktadır. Kuraya başvuracaklar için ayrı kılavuz bulunmamaktadır. Kuraya başvuracak adayların 2014 EKPSS kılavuzunu dikkatle incelmeleri gerekmektedir. 2014 EKPSS kılavuzuna ÖSYM‘nin http:/osym.gov.tr internet adresinden erişilebilmektedir.

Kura usulüyle yerleştirmeleri olacak olan adaylar, Sakarya Ortopedik Engelliler Derneği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü\'nden destek alabilecekler.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]