Engelli Ercan, o hayalinin gerçekleşmesini istiyor

Küçükken geçirdiği rahatsızlık sebebiyle el ve ayakları tutmayan aynı zamanda konuşma yetisini de kaybeden 39 yaşındaki Ercan Taştekin, taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin maçını Kadıköy'de statta izleyebilmeyi hayal ediyor.

Ercan, Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde ikamet etmekte ve hayatını annesine bağımlı şekilde sürdürmekte. Engellerine rağmen yaşama sevincini hiçbir zaman kaybetmeyen Fenerbahçe taraftarı Ercan, tekerlekli sandalye ile evin içinde ve bahçede dolaşarak zamanını geçiriyor.

Ercan'ın annesi Firdevs Taşteki yaptığı açıklamada, oğlunun üç aylıkken geçirdiği rahatsızlık sonrası el, ayaklarının fonksiyonlarını yitirdiğini ve konuşamadığını söyledi. Ercan'ın tüm olumsuzluklara rağmen hayatla barışık olduğunu belirten anne Taştekin, "Onu dünyalara değişmem. Onu bırakıp da komşuya bile gitmem. Kıyamam, bırakamam onu, o bensiz duramaz, ben de onsuz duramam" dedi.

Ercan'ın kısıtlı da olsa ayak parmaklarını kullanabildiğini ifade eden Firdevs Hanım, bilgisayardan oyun oynayabildiğini, televizyonun kumandasını kullandığını ve telefondan mesaj yazabildiğini aktardı.

Engelli oğlunun adeta eli ayağı olan anne Taştekin, şöyle devam etti:

"Ercan'ın suyunu içiriyorum, yemeğini yediriyorum. Onu biz çok seviyoruz. Ben onu dünyalara değişmem. Ben o anne babaları görüyorum. Nasıl anne babalar var dünyada bunlar atılır mı, bunun her dediğini yapıyoruz. Abisine 'gel' desin bugün izin alır gelir. Ortanca oğlum bu evi bunun için yaptırdı. Her şey Ercan için. Biz anne babayız onlara mecburen bakacağız. O bizim en kıymetlimiz. Bu evde onsuz duramam, o da bensiz duramaz, bensiz yapamaz beni bir yere yollamaz, gitme der ben sensiz yapamam der onun sevgisi bambaşka. Belki imtihan için böyle oldu. Bakalım dayanabilecekler mi sabredebilecekler mi? Evlada sabredilmez mi? Ben ona her zaman diyorum. Ben ne kadar üzüntülü olursam olayım ben odaya mutlu gülerek neşeli girerim. Halini, hatırını sorarım. Somurtarak girsem onun da morali bozulacak."

Kendisinin şeker ve tansiyon hastası olmasına rağmen oğlunu daha çok düşündüğünü ifade eden Firdevs Taştekin, oğlunu bir an olsun yalnız bırakmadığını aktardı.

Oğlunun yaşama sevincini hiç kaybetmediğini anlatan Taştekin, "Oğlum hayata hiç küsmedi, çok neşeli. İlgiden mi, sevgiden mi bilmiyorum ama hayata hiç küsmedi. Biz ondan sevgimizi hiç eksik etmedik. Komşular, evin önünden gelen geçen 'Ercan nasılsın' demeden gitmezler. Tüm mahalle onu sever, düğüne götürürler, arkadaşları onu çok sever. Sokaktan geçen tüm şoförler kornaya basar selam verir. Herhalde bu ilgi onu hayata bağladı" diye konuştu.

Tek hayali Fenerbahçe maçını izlemek


Zor da olsa oğlunun konuşmasını anlayabildiğini dile getiren Taştekin, oğlunun "Akülü arabayı çok istiyorum. Halimden çok memnunum, mutluyum, şampiyon olacağız. En büyük Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin bütün maçlarını izliyorum, bütün futbolcularını tanıyorum" dediğini aktardı.

Üç oğlunun en küçüğü olan Ercan'ın, Fenerbahçe taraftarı olduğunu, Bolu'da polis olan abisinin Ercan'ı Fenerbahçe kamplarına götürdüğünü ve bir hafta orada kaldığını dile getiren Taştekin, "Abisi kampa götürdü. Düzce'ye maça götürdü. Oradaki tüm Fenerbahçeli futbolcularla fotoğraf çekilmiş. Konuşmuş onlarla. Onlar da Ercan'ı çok sevmiş. Çok mutlu oldu, oradan çok mutlu geldi. Bir hafta sonra buraya geldiler fotoğrafların hepsini çerçeveletti abisi. Odasında Fenerbahçe köşesi yaptı. Odası Fenerbahçe odası oldu. Fenerbahçe maçlarını hiç kaçırmaz. Mahallenin gençleri gelir onunla maç izler. Benim oğlum Fenerli ben de Fenerliyim. Babası Galatasaray maçına bakarken Ercan kesinlikle televizyonu izlemez. Ercan'ın tek hayali Fenerbahçe stadına girip orada Fenerbahçe maçını seyretmek. Onu çok hayal ediyor. Nasıl gider bilmem. Fenerbahçe'yi seviyor her taraf Fenerbahçe" ifadelerini kullandı.

Ferizli Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Ahmet Uçkesen ise ilçede yaklaşık 200 engelli vatandaşın olduğunu bildirdi. Engellerin evlerine gidip tek tek tespit ederek kayıt yaptıklarını belirten Uçkesen, şunları kaydetti:

"Ercan'ı da yakından takip ediyoruz. Gelip ziyaretlerimizi yapıyoruz. Ercan Fenerbahçeli olduğu için Bolu Fenerbahçeliler Derneği ile kendisine tüm futbolculardan imzalı forma hediye ettik. Ercan bizim için önemli. Kaymakamımız da kendisine sahip çıkıyor. Ercan'ın bir hedefi var. Fenerbahçe stadında Fenerbahçe maçlarını izlemek istiyor. İnşallah yetkililerle görüşüp kendisine Fenerbahçe maçını izletmeyi düşünüyoruz. İnşallah yetkililer de Ercan'a sahip çıkar. Fenerbahçe için güzel şeyler bekliyoruz. Ercan, yaklaşık 15 yıldır sürekli Fenerbahçe maçlarını izliyor."
Geçirdiği rahatsızlık sonucu el ve ayak fonksiyonlarının yanı sıra ve konuşma yetisini de kaybeden Sakaryalı Ercan Taştekin'in Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki maçını izleyebilme hayali, kulüp yöneticilerinin katkısıyla Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda karşılaşacağı Molde maçına götürmesiyle gerçek olacak.

Haberin ulusal basında yer almasının ardından devreye giren Fenerbahçe Kulübü yetkilileri, bir aracı Ercan'ın Ferizli ilçesindeki Ağacık Mahallesi'ne gönderdi. Taştekin ile beraber annesi Firdevs Taştekin ve Ferizli Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Ahmet Uçkesen de maça götürülecek.

Ercan Taştekin, hayalinin gerçekleşecek olmasının heyecanını yaşıyor ve Fenerbahçe'nin Molde karşısında 3-0 galip geleceğini tahmin ediyor.

Ferizli Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Ahmet Uçkesen, yaptığı açıklamada, haberin ulusal medyada yer alması sonrası Fenerbahçe Kulübü'nün bir yetkilisinin kendisini bizzat arayarak bu akşamki UEFA maçına davet ettiğini söyledi.

Gönderilen araçla İstanbul'a hareket edeceklerini dile getiren Uçkesen, "Bu Ercan için çok önemli bir şey. Ercan'ın hayalleri gerçek oluyor. Fenerbahçeli olarak yönetime çok teşekkür ediyorum. İnşallah Ercan ile bu akşam UEFA maçını izleyeceğiz" diye konuştu.

Uçkesen, dün sosyal medyada da Ercan'ın ilgi gördüğünü ve sosyal paylaşım sitelerinde kendisiyle ilgili kampanyalar düzenlendiğini anlatarak, "Ercan'ın şu anda yaklaşık 25 bin takipçisi var. Sosyal paylaşım sitelerinde 'Ercan'ı Kadıköy'e getirin' diye başlıklar var. Biz de bunları takip ettik. Fenerbahçe yönetim kurulu da bize bizzat ulaştı. Biz de Ercan kardeşimizin onayını aldıktan sonra bu akşam Ercan'la maçı izlemeye gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Anne Firdevs Taştekin ise oğlunun haberlere çıktıktan sonra gördüğü ilgiden çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Oğlunun Fenerbahçe maçını statta izlemeyi çok istediğini anımsatan Taştekin, şunları kaydetti:

"Gece sevinçten uyuyamadı. O mutlu olunca tabii ki biz de mutluyuz. Abilerinin ikisi de sabahtan beri arıyorlar. Onlar da çok sevindi onlar da çok mutlu. Sayenizde oğlum çok mutlu, hepinizden Allah razı olsun. Çok mutlu oğlum o mutlu biz de mutluyuz. Ahmet Uçkesen başkanımız 'Fenerbahçe yönetiminden aradılar' dediğinde sevinçten uçtu. Ercan'ın hayali gerçek oluyor. Allah razı olsun. Çok mutlu. Maçtan gelin ve oğlumun arkadaşları tebrik edecek."

Baba Hidayet Taştekin de kendisinin Galatasaraylı olduğunu ve oğluyla derbi maçlarında tatlı tatlı atıştığını söyledi. Galatasaray şampiyon olduğunda oğlunun kendisine televizyonu izletmediğini belirten Taştekin, "Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında galip gelmesini çok istiyorum" dedi.
Geçirdiği rahatsızlık sebebiyle el ve ayakları tutmayan aynı zamanda konuşma yetisini de kaybeden 39 yaşındaki Ercan Taştekin, Fenerbahçe'nin maçını Kadıköy'de statta izleme hayalinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyor.

Taştekin ile ilgili haberin basında yer almasının ardından devreye giren Fenerbahçe Kulübü yetkilileri, Sakarya'nın Ferizli ilçesi Ağacık Mahallesi'ndeki evinden özel araçla aldırdığı Taştekin'e Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda karşılaştığı Molde maçını izletti.

Taştekin, maçı izledikten sonra sadece ayak parmaklarıyla kullandığı bilgisayarıyla sosyal medya hesabından, "Dün akşam hayalim gerçek oldu Saraçoğlu'na gittik. Annemle çok mutluydum yenseydik daha da mutlu olacaktım ama olmadı, canları sağ olsun. Buradan teşekkür etmek İstediğim birileri var. Başta kulüp yöneticisi İsfendiyar beye, Ferizli Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Ahmet Uçkesen'e, muhabir İbrahim Yozoğlu'na, Erol Ulu'ya ve büyük Fenerbahçe taraftarına teşekkürler" ifadelerini paylaştı.

Anne Firdevs Taştekin ise yaptığı açıklamada, oğlunun haberinin ulusal medyada yer almasının ardından yetkililerin devreye girerek Ercan'ı ve kendisini evden otomobille alarak stada kadar getirdiklerin söyledi.

"Oğlumu mutlu ettiler"


Statta çok ilgi gördüklerini ve Ercan'ın çok mutlu olduğunu dile getiren Taştekin, "Oğlumu mutlu ettiler, Allah da onları mutlu etsin. Bütün Fenerbahçe camiasından Allah razı olsun. Orada bütün futbolcular imzaladıkları formayı verdiler. Başkanın odasında yemek verdiler. Maçı Başkanla locada izledik" dedi.

Yetkililerin kendilerini maç sonunda tekrar evine bıraktıklarını anlatan Taştekin, Ercan'ın taraftardan büyük ilgi gördüğünü aktardı.

Eve geldikten sonra Ercan'ın telefonlarının gün boyu hiç susmadığını ifade eden Taştekin, "Ercan, oraya gittiği için çok büyük mutluluk yaşadı. 'Şükürler olsun gittim oraları gördüm ya hayalim gerçek oldu. Fenerbahçe kazansın kazanmasın ben çok mutlu oldum' dedi. Evladım çok mutlu. Götürenlerden, getirenlerden, ilgilenenlerden, herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Bir dahaki maça da davet edildi

Ferizli Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Ahmet Uçkesen ise haberin ardından ulusal basında, sosyal medyada kampanyalar başlatılarak Ercan'ın sesini duyurduklarını belirtti.

Fenerbahçe yöneticisinin kendisini arayarak Ercan'la ilgilendiğini vurgulayan Uçkesen, şunları kaydetti:

"Ercan'ın mutluluğu hiçbir şeye değişilmez oldu. Sağ olsunlar bizi en iyi şekilde ağırladılar. Fenerbahçe yenildiği için Ercan üzüldü ama stada gittiği için, hayalini gerçekleştirdiği için mutlu. Başta Fenerbahçe yöneticisine, Anadolu Ajansı muhabirlerine ve sosyal medyada Fenerbahçe taraftarına buradan çok teşekkür ediyorum. Ercan'ın hayali gerçekleşmiş oldu emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ercan, yıllardır beklediği hayalini stada gidip gerçekleştirdi, sosyal medya hesabından duygularını aktardı. Fenerbahçe taraftarı da Ercan'ı takip ediyor, yorumlar yazıyor. Fenerbahçe yöneticileri, 'Bu maçı yenemedik ama bir dahaki maça inşallah seni bekliyoruz. İnşallah bir dahaki sefere yeneceğiz' diyerek tekrar Ercan'ı locasına davet etti. İlgilenen herkese teşekkür ediyoruz."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]