Engelli askerler yemin etti

Jandarma Genel Komutanlığı\'nın kuruluşunun 175\'inci yıldönümü kapsamında 10-16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesiyle engelli vatandaşlara temsili askerlik uygulaması gerçekleşti.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığında yapılan etkinlik Sakarya Valisi Mustafa Büyük\'ün engelli askerleri selamlamasıyla başladı. Temsili asker uygulamasına Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu, Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, engelli askerlerin yakınları ve engelli askerler katıldı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Jandarma teşkilatının kuruluşunun 175’inci kuruluş etkinlikleri kapsamında engelliler haftasında bir gün temsili askerlik uygulamasına katılarak bizleri onurlandırdınız. Sizleri aramızda görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Şahsım ve İl Jandarma Komutanlığı adına şükranlarımı sunarım. Türkiye Cumhuriyeti anayasasının 73’üncü maddesinde vatan hizmeti her Türk’ün hakkı ve ödevi olarak düzenlenmiştir. Özür durumları nedeniyle silah altına alınmaları 111 sayılı askerlik kanununca mümkün olmayan vatandaşlarımız bu hakkı ödevin kendileri için bir görev olduğunu düşünerek sembolik de olsa askerliği yerine getirmek istemişlerdir. Kuruluşumuzun 175’inci yıldönümünü kutladığımız Jandarma teşkilatının saflarına giydiğiniz üniforma ve içeceğiniz ant ile birer asker olarak katılmanız da sizleri onur üyemiz olarak görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Vatan millet uğruna her türlü emri almaya hazır heyecan içerisinde kahraman birer Mehmetçik olarak karşımızda dimdik onurunuzla durmaktasınız. Bu tören vesilesiyle aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor şükranlarımı sunuyorum.”

Albay Şimşiroğlu’nun yaptığı konuşmanın ardından programda engelli askerlerin yemin törenine geçildi. Ailelerin ve yakın akrabaların duygusal anlar yaşadığı yemin töreninde engelli askerler yemin etti. Geçit töreniyle devam eden programın sonunda aileler engelli askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Programın sonunda çok mutlu olduğunu ifade eden engelli asker Jandarma Er Mesut Ürdem, “Ferizli’den askerlik yapmak için geldim. 1989 doğumluyum. Çok mutluyum askerlik yaptığım için. Kan akmasın, şehitler olmasın, vatan bölünmesin” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]