Engelli adama özürlü raporu vermemişlerdi ama...

Sakarya\'da iş kazası sonucu omurilik felci olan ve evde bakım ücreti almak amacıyla rapor başvurusunda bulunan 55 yaşındaki Cengiz Torun\'a Devlet Hastanesi tarafından verilen \'yüzde 94 engellidir ama ağır özürlü değildir\' raporu itiraz üzerine düzeldi.

Torun\'a Üniversite Hastanesi engellilik oranını 1 puan yükselterek yüzde 95\'e çıkardı. Ayrıca ağır özürlülük durumunu ise ağır özürlü olarak belirledi.

Evren Mahallesi\'nde yaşayan üç çocuk babası Torun, 2012 Ekim ayında su isale hattında çalışırken düşerek yaralandı. Belden aşağısı felç olan Torun, evde bakım ücreti almak için Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi\'ne rapor başvurusunda bulunmuştu.

Kontrollerin ardından Torun\'un vücut fonksiyon kaybı oranının yüzde 94 olduğu görüşüne varan sağlık kurulu, engellilik oranına rağmen Torun\'a "Ağır özürlü değildir" şeklinde rapor vermişti. Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü\'ne başvurarak itirazda bulunan Torun, yeni bir rapor alması için Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ne yönlendirildi. Üniversite hastanesinde yeniden sağlık kontrolünden geçen Torun\'a bu kez vücut fonksiyon kaybı oranı yüzde 95 olduğuna dair rapor verildi. Ayrıca ağır özürlü sınıfında olduğu belirtildi. Üniversite hastanesinin verdiği raporla yaşadığı sıkıntının çözüldüğünü söyleyen Torun; "Üniversite hastanesinin verdiği rapor önceki verilen raporun yanlış olduğunu ortaya koydu. Raporu evde bakım ücreti almak için ilgili kuruma sunacağım. Mağduriyetim giderildi" diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]