Engelleri sıra arkadaşının duyarlılığıyla aştı

Kütahya\'da eğitim gören ilkokul öğrencisinin bedensel engelli sıra arkadaşına yardım etmesi için yazdığı mektubu okuyan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, okula akülü araç gönderdi.

Kütahya Atatürk İlköğretim Okulu 3\'üncü sınıf öğrencisi Azra Tarım\'ın bedensel engelli sıra arkadaşı Kürşad Yücel için gösterdiği duyarlılık, herkese örnek oluyor.

Başkan İnci\'ye mektup gönderdi

Arkadaşı Yücel\'in tekerlekli sandalyeye kavuşması için mavi kapak toplamaya başlayan Tarım, Hendek Belediyesinin engellilere akülü araç dağıttığını öğrenince Belediye Başkanı İnci\'ye mektup gönderdi.

Mektubunda sıra arkadaşının engelli aracı olmadığı için okula ulaşmakta zorlandığını belirten Tarım, "Taylan amca bizi ziyarete geldiğinde sıra arkadaşım Kürşad Yücel için kapak topladığımı gördü. Bize, Sakarya’da yaşasaydık yardım edebileceğini söyledi. Ben orada yaşamasam da arkadaşım Kürşad için yardımcı olacağınızı düşünerek size bu mektubu yazdım. İnşallah gönderebilirseniz bütün sınıf çok mutlu olacağız” ifadesini kullandı.

Mektubu okuyan İnci, Yücel’e akülü araç gönderdi

İnci, kendisine gönderilen mektupları her zaman değerlendirdiğini kaydederek, Azra\'nın gönderdiği mektubu okuyunca çok duygulandığını söyledi.

"Duygu dolu mektubu yazan Azra’nın verdiği iletişim numaralarını kullandık" diyen İnci, "Biz Hendek’te engellerimizi kaldırdık. Mektubu okuyunca arkadaşlarımı Kütahya’ya yolladım. Burada önemli olan Azra’nın arkadaşı için gösterdiği gayret. Biz her zaman eğitimin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]