Engellere raket salladılar

Hendek İlçesi’nde köy okullarında ilgili kurumların işbirliği ile düzenledikleri sağlık taramasının ardından SAÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Dersi kapsamında Sakarya Yeni Hayat Paralimpik Spor Kulübü üyeleri, öğrenciler ve gazetecilerin katılımıyla masa tenisi etkinliği düzenlendi.

Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç Dr. Yüksel Güçlü ve Yrd. Doç. Dr. Yusuf Keskin’in koordinatörü olduğu ders kapsamında öğrenciler Gülşen Akkurt, Tarık Bulut, Dilek Yalçıntaş, Sevgi Anbar, Buğra Duman, Burcu Uluca, Kulüp Başkanı Selim Özen, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Sezai Matur,  Başkan Vekili Murat Uygun, Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır, Sakarya Ortopedik Engelliler Derneği üyeleri, Tekerlekli Sandalye Masa Tenisi Antrenörü Semih Yeniay, gazeteci-yazar Aydın Göle ve engelli sporcular turnuvada birlikte raket salladılar. Sporun saygı, kardeşlik, mücadele olduğunun, her türlü zorluk karşısında nelerin başarılabildiğinin farkındalığının gösterildiği turnuva sonunda bu tür etkinliklerin devam etmesi gerekliliği vurgulandı.

Tema: Yerel yönetimler

Adapazarı İlçesi’nde bulunan Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinlik sonrası konuşan SGC Başkanı Sezai Matur yaptığı açıklamada SAÜ’lü öğrencileri tebrik ederek, “Engellilerin hayatta var olduğunu göstermek açısından güzel bir etkinlik. Engelliler bizlerden daha güzel masa tenisi oynadıklarını gördük. Tebrik ediyorum. Ayrıca etkinliklerde faal olduğu için Selim Özen kardeşimizi tebrik ediyorum.” dedi. Vücut geliştirme, dalgıçlık, okçuluk, halter, masa tenisi gibi branşlarda sporcuları bünyesinde barındıran Yeni Hayat Paralimpik Spor Kulübü Başkanı Selim Özen de öğrencileri kutlayarak 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek ve teması “Yerel Yönetimler” olacak Engelsiz Spor Şenlikleri konusuna dikkat çekti. Özen amaçlarının yaşamı bir günde olsa spor yaparak paylaşmak olduğunu söyledi. Ayrıca mayıs ayı sonunda Bedensel Engelliler Masa Tenisi Şampiyonası’na Sakarya’nın ev sahipliği yapacağını hatırlatarak şehrin yöneticilerinden destek beklediklerini dile getirdi. Özen yerel yönetimler bünyesinde de engelli sporcuların olması gerekliliğini de vurguladı. SAÜ’lü öğrencilerde etkinlikte emeği olan herkese teşekkürlerini iletti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]