'Enflasyon yıl sonunda çift hane olabilir'

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Finans Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Niyazi Berk, şubat ayı enflasyon rakamlarına ilişkin, "Açıklanan veriler, ekonominin zirvesindeki gerginliğin tüketicilere olumsuz yansıdığını, bu tempo sürdüğü takdirde yıllık enflasyonun çift haneli rakamlara ulaşacağını göstermektedir" dedi. 

Berk, yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, tüketici fiyatlarındaki iki aylık artışın yüzde 1,82’ye yükseldiğini, yıllık enflasyonun da şubat sonu itibarıyla yüzde 7,55 olarak gerçekleştiğini anımsattı. 

"Açıklanan veriler, ekonominin zirvesindeki gerginliğin tüketicilere olumsuz yansıdığını, bu tempo sürdüğü takdirde yıllık enflasyonun çift haneli rakamlara ulaşacağını göstermektedir" diyen Berk, şunları kaydetti: 

"Ekonominin zarar görmemesi için bir dönem piyasaları etkilemesi muhtemel açıklamalar saat 17.00’den sonra veya tatil arifesinde filan yapılırdı. Bunun sebebi, ekonominin gerginlikten zarar görmesinin önüne geçmekti ancak son zamanlarda bu hassasiyetin gösterilmemesi piyasaların ateşini yükseltmekte, vatandaşı olumsuz etkilemektedir. Bu sebeple ekonomi yönetimi gerginliklerden uzak tutulmalıdır."

Berk, dolar kurunun ani yükselmesinin ithalata bağımlı Türk piyayasını olumsuz etkileyeceğini belirterek, bu artışın üretim maliyetini artıracağını, enflasyonu daha da yukarıya çekeceğini öne sürdü. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]