Enes ve Şeyda'nın ardından bir şampiyon daha yetişiyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sporcusu Fatih Şen Ümit Genç Avrupa Karate Şampiyonasında 70 kilogramda Avrupa 3’üncüsü oldu.

Portekiz’in Başkenti Lizbon’da başlayan Ümit Genç Avrupa Şampiyonasında ülkemizi 70 kilogramda temsil eden Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Sporcusu Fatih Şen bronz madalya kazanarak Avrupa 3’üncüsü oldu. 45 ülkeden 950 sporcunun katıldığı şampiyonada Fatih Şen 1. turda Güney Kıbrıslı rakibini 9-0 ikinci turda İtalyan rakibini 6-1’lik skorla geçti. Çeyrek Finalde Danimarkalı rakibine son saniyelerde verdiği sayı ile 1-0 kaybeden Şen, üçüncülük mücadelesinde Bosnalı rakibini 5-1 ile geçti. Fatih Şen son maçında da Fransız rakibini 3-0 yenerek kariyerindeki en önemli başarısını yakaladı.

Avrupa 3’üncüsü oldu

Ümitler 70 kilogramda Avrupa 3’üncüsü olan Fatih Şen’in sevinci görülmeye değerdi. Müsabaka sonunda antrenörü Mustafa Solmaz’a sarılan sporcu çok mutlu olduğunu Allah’a şükrettiğini söyledi. Antrenörleri Mustafa Solmaz ve Hikmet Şaha’ya ve tüm kulüp arkadaşlarına teşekkür ettiğini belirten Şen, “Madalyada benim kadar onların da emekleri ve destekleri var” şeklinde konuştu.

Portekiz’de sporcusunun yanında olan Antrenör Mustafa Solmaz yaptığı açıklamada, “Fatih bu maç öncesi ve burada bu başarıyı fazlası ile istedi azmetti. Kendisinden beklenenin fazlasını verdi ve bunun karşılığını aldı. Kendisini kutluyorum. Ayrıca bu madalya kulübümüz ve bizim için çok önemliydi. Herkes bizden Enes ve Şeyda’dan sonra yeni isimler bekliyordu. Biz Hikmet Şaha ve diğer ekip arkadaşlarımız sporcularımız ile birlikte çalışmalarımızdan emindik. Böyle başarılar kolay ve kısa zamanda gelmiyor. Biz Başkanımız Sayın Zeki Toçoglu’nun ve kulüp başkanımız Sayın Orhan Bayraktar’ın destekleri ile doğru bildiğimiz yolda çalışıyor ve yeni şampiyonlar yeni isimler peşinde koşuyoruz. Fatih bunun bir örneği, bu isimler artarak devam edecek. Bu madalyayı bize destek olan başkanlarımıza ve tüm kulübümüze hediye ediyoruz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]