Enes Dünya Şampiyonu

11-13 Temmuz 2008 tarihlerinde Polonya’nın Wroslaw kentinde yapılan 6. Üniversiteler arası Dünya Karate Şampiyonası’nda yarışan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Karate takımı sporcularından Enes Erkan, erkek takım müsabakalarında Dünya Şampiyonu oldu.

Aynı müsabakalarda yine Sakarya Büyükşehir Belediyesi Karate takımı sporcularından Arzu Çeken de bayan takım müsabakalarında Dünya İkincisi olmayı başardı. Enes’in kaptanlığını yaptığı erkek takımı birinci turda Makedonya’yı, ikinci turda Fransa’yı ve finalde Japonya’yı yenerek şampiyon olmayı başardı. Böylece Enes, kariyerine bir Dünya Şampiyonluğu daha ekledi.
Bayan takımda yarışan Arzu ise Dünya İkinciliğini kazanmayı başardı. Bayan takımız ilk turda Avusturya, ikinci turda Almanya ve üçüncü turda Rusya’yı yenen takımımız, finalde Fransa’ya  yenilerek ikinci oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Karate Takımı sporcusu ve Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olan sporcularımız dün akşam ilimize döndüler. Sporcuların antrenörleri İsmail Yılgın, Mustafa Solmaz ve Fatih Aksoy sporcularının bu başarısından dolayı gurur duyduklarını, madalyaya ve başarıya hiçbir zaman doymayacaklarını ve sporcularını kutladıklarını belirttiler. Sakarya Büyükşehir Belediye Spor Kulüp Başkanı Süleyman Mısır’da kazanılan bu başarılardan dolayı çok mutlu olduğunu ve sporcularına her türlü desteği sağlama devam edeceklerini belirtti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]