Enerji Bakanı Taner Yıldız Sakarya'da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Sakarya, 30 Mart yerel seçimlerinde Türkiye\'nin istikrarı adına çok ciddi katkı koydu" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sakarya\'ya gelen Yıldız, cuma namazını Orhan Camisi\'nde kıldıktan sonra burada Serdivan İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz\'ın ölen annesinin cenaze namazına katıldı.

Daha sonra Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu\'nu ziyaret eden Yıldız, 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Toçoğlu\'nu tebrik etti.

Sakarya\'nın yerel seçimlerde Türkiye\'nin istikrarı adına çok ciddi katkı koyduğunu anlatan Yıldız,  Sakarya\'nın Türkiye\'nin siyasi yapısına katkı koyan bir yapısının olduğunu kaydetti.

Yıldız, 12 yılda milletvekillerinin katkısıyla kente yaklaşık 10 milyar liralık bir yatırım yapıldığını belirterek, "Bunların içinde enerji yatırımları 450 milyon lira civarında. Bu yatırımlarımız devam edecek. Önümüzdeki süreçte  iletim, dağıtım hem de doğalgaz sektöründe bir 115 milyon liralık da tekrar yatırım yapmayı düşünüyoruz. Tükettiği elektriğin yaklaşık 6.5 katını üreten bir şehirdeyiz. Bu dokusu, insanımızın her zaman katkı koyacağını gösteriyor" diye konuştu.

Bakan Yıldız, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi\'nden sonra kentin tekrar yapılandığına dikkati çekerek, enerji sektöründe yapacakları yatırımların burada devam edeceğini söyledi.

Kentte kayıp kaçak oranının az olmasının kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu anlatan Yıldız, bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]