"Endüstriyel Ağaçlandırmalar ve İşletmeciliği" konferansı

Taraklı’da kavak yetiştiricilerine, "Endüstriyel Ağaçlandırmalar ve İşletmeciliği ile Kavak Ağaçlandırma Tekniği" konulu bilgiler verildi.

"Endüstriyel Ağaçlandırma Yatırımları ve İşletmeciliği" konulu konferans yapıldı.
Konferansa; Kavak ve Hızlı Gelişen Orman Ağaçları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Baş Mühendisi Selda Karakaya katıldı.
Taraklı’da Ankara Caddesi\'nde bir kahvehanede gerçekleştirilen konferansta "Endüstriyel Ağaçlandırmalar ve İşletmeciliği ile Kavak Ağaçlandırma Tekniği" konuları ele alındı. 

Baş Mühendis Selda Karakaya, ormanların son dönemde çok hızlı bir şeklide gelişme gösterdiğine dikkat çekerek, "Artık lif yonga kuruluşların ihtiyacını karşılamak için orman ağaçlarıyla hızlı gelişen ağaçlara daha fazla önem vermek zorundalar" dedi.

Endüstriyel ağaçlandırma

Kavak yetiştiricilerinin sorularını da  yanıtlayan Karakaya, birlikte çalışarak daha iyiye gitmek istediklerini ifade etti. Arşılamakta yetersiz kalındığını ifade etti. Orman alanlarında endüstriyel ağaçlandırmaya gidilerek endüstriye yeterli hammadde sağlanması ile dışarıdan kağıt vb. gibi işlenmiş ürünler alımının önüne geçilebileceğini aktaran Koçer, bu şekilde üretimde oluşan katma değerin yurt içinde kalacağını kaydetti.

Selda Karakaya kavak ağaçlandırma tekniği ile ilgili, toprağın hazırlanmasından, dikim aralığının belirlenmesine, dikime, fidan seçiminden budamaya ve ekilen arazide ilk yıllarda yapılabilecek ara tarım çalışmalarının önemine değindi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]