En İyi Takla Atan Güvercin İstanbul'dan Çıktı

Sakarya Taklacı Güvercin Yetiştirici Uçurucu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği 'Marmara Taklacı Oyun Kuşu Yarışması'nın 2008 yılı sonuçları açıklandı.

200 güvercinin değerlendirildiği yarışmada en çok puanı alan İstanbullu Mehmet Ömürlüoğlu'nun Mardin cinsi güvercini en iyi oyun kuşu seçildi.

Üç yıldır düzenlenen Marmara Taklacı Oyun Kuşu Yarışması'nda güvercinlerin 3 metrenin altına inip 10 metrenin üzerine çıkması gerekiyor. Havada en az 40 dakika kalarak takla atan ve akrobatik hareketler yapan kuşlara puan veriliyor. Hakem heyeti, yarışmaya katılan kuş sahiplerini ziyaret ederek, kuşlarının yeteneklerini sergilemesini istiyor. Bir yıllık değerlendirme sonunda en çok puanı alan güvercin en iyi oyun kuşu seçiliyor.

2008 yılında yapılan yarışta birinciliği 94,5 puanla İstanbullu Mehmet Ömüroğlu'nun Mardin cinsi güvercini aldı. İkinciliği 83,5 puanla Sakaryalı Özcan Altıntaş'ın güvercini, üçüncülüğü ise 63,5 puanla Sakarya'dan Engin Mermer'in güvercini elde etti.

Yarışmada dereceye giren 3 kişiye kupa ve ödülleri Adapazarı Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlenen törenle verildi.

Yarışmada ödül olarak birinciye 15 çeyrek altın, ikinciye 11 ve üçüncüye ise 7 çeyrek altın verildi. Birinciliği kazanan İstanbullu Mehmet Ömürlüoğlu'nun ödülünü vekaleten arkadaşı aldı.

Yarışmayı düzenleyen derneğin başkanı Necmi Ayaz, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, güvecin beslemenin ve yetiştirmenin güzel bir spor olduğunu söyledi.

Ayaz, yarışmayı düzenlemekteki amaçlarının kaynaşma ve dayanışmayı artırmak olduğunu kaydetti.

Yarış Komitesi Başkanı İlhan Felekoğlu, sağlıklı kümes, sağlıklı yavrular için güvercinlere kolera ve veba aşısı yapacaklarını duyurdu.

Karma aşıların ücretsiz olarak yapılacağını anlatan Felekoğlu, güvercin sahiplerinin aşıları mutlaka yaptırması gerektiğini bildirdi.

Yarışmada Mardin cinsi güvercini ile ikinciliği kazanan Özcan Altıntaş ise 5 yıldır güvercin yetiştirdiğini kaydetti.

Güvercin merakının çocukluktan geldiğini ifade eden Altıntaş, "İki yıldır profosyonel olarak oyun kuşu yetiştiriyorum. Kuşlarımı düzenli olarak besleyip ve uçurarak yarışa hazırladım. Günde 2-3 saatimi onlara ayırıyorum. Bu yılki yarışlara katılarak birinciliği almak istiyorum." dedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]