Emsey Termal iddialara cevap verdi

Akyazı’da Bıçkıdere mevkiinde "Doğal Mineralli Su" işletme ruhsatı alan Emsey Termal A.Ş. yaptıkları çalışmalarla ilgili ileri sürülen iddialar üzerine basın açıklaması yaptı.

Şirketten yapılan açıklamada, gerekli tüm izinlerin mevcut olmasına rağmen su alımı yapılacak kaptaj çevresinde hiçbir ağacın kesilmediği ve Bıçkıdere’yi besleyen su kaynağının suyunun azalması, yönünün değiştirilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı vurgulandı.

Doğaya ve çevreye zarar verilmesinin söz konusu olmadığı ifade edilen açıklamada Emsey Termal A.Ş.’nın inşa edilecek, termal otel, kongre, rehabilitasyon ve sağlık merkezlerini hizmete sunmaktaki amacının bölgede sosyal ve ekonomik bir yatırım ile öncelikle bölge insanına yüksek istihdam ve gelir sağlamak olduğu ifade edildi.

EMSEY TERMAL A.Ş.'den basın açıklaması

Doğal mineralli su arama ruhsatımıza bağlı olarak, işletme proje faaliyet raporu ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan su analizi uygundur raporu ile Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünden isale hattı ve kaptajlar için alınan olur ile gereken diğer tüm izinler de alınarak Sakarya İl Özel İdaresine başvurulmuş ve firmamız adına düzenlenen "Doğal Mineralli Su" işletme ruhsatı alınmıştır.

Öncelikle, doğanın ve çevrenin korunmasını amaç edinmiş olan şirketimizce, işletme ruhsatı içinde kalan su kaynakları, MTA tarafından düzenlenen, kaynak koruma etüt raporu ile de koruma altına aldırılmıştır.

Bilindiği üzere; Sakarya'mız deprem kuşağında bulunmaktadır. Bölgedeki su kaynaklarının, jeolojik yapı gereği kayma ihtimali de göz önünde tutulmuş, öncelikle çevre halkının susuz kalmaması ve tarımda da verimli olarak kullanabilmesi için koruma altına alınmış ve bu sosyal bilinçle ruhsat alanı

içinde kalan su kaynaklarının başka firmalarca kullanılması ve doğaya zarar verilmesi önlenmiştir.

Su kaynakları orman bölgesinde ve 1142 rakımda olduğundan su isale hattı geçiş güzergahı ve su gözleri temizleme ve kaptaj için çalışma yapılan yerlerde, yasal izinleri alınmış olmasına rağmen hiç bir ağaç kesimi olmamıştır. Çevre ve doğa bilincimiz gereği, masraftan kaçınmayarak, su isale hattı mevcut orman yolu üzerinden getirilmiştir.

Bıçkıdere'nin, kaynağının azalması ya da yönünün değiştirilmesi söz konusu değildir. İddia edildiğinin aksine çalışmalarımızla, Bıçkıdere suyunun hiç bir ilgisi yoktur.

Emsey Termal A.Ş. olarak inşa edilecek, termal otel, kongre, rehabilitasyon ve sağlık merkezlerini hizmete sunmaktaki amacımız, bölgede sosyal ve ekonomik bir yatırım ile öncelikle bölge insanımıza yüksek istihdam ve gelir sağlamaktır.

Tüm yatırım ve çalışmalarımız çevre ile son derece uyumludur.

Gerek sosyal medya gerekse yerel medya da şirketimiz aleyhine haksız ve iftira içerikli iddialar ile bizzat şantiye ve çalışma alanlarımıza adeta baskın verip, çalışanları tehdit edenlerle ilgili tespitlerimizi yaptık ve haklarında yasal başvurularda bulunmaktayız.

Özellikle; çalışmalarımız hakkında haksız ve asılsız iddialarının dikkate alınmamasını, Orman içinde maden araması yapan veya kesim yapan firma ve kişilerle hiç bir ticari ilişkimiz ve ilgimiz yoktur.

Bu kişilerin bizimle hiç bir alakasının olmadığının , ilgili kamu kurumlarından tüm çalışmalarımız hakkında doğru bilgiye ulaşılabileceğinin, yasal prosedüre uygun çalıştığımızın ve gerekli izinler dışında hiç bir iş yapmadığımızın bilinmesini önemle istirham ederiz.

Saygılarımızla.

"Boru hattı döşenirken ağaç katliamı yapıldı iddiası" haberi için tıklayınız

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]