Emniyetten Uyuşturucu Operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri yurt dışından getirilerek Türkiye\'de ilk defa piyasaya sürülmüş uyuşturucu madde ele geçirdi.

Edinilen bilgilere göre, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, M.B. isimli şahsın uyuşturucu ticareti yaptığı yönde istihbarat aldı. Şahsı teknik ve fiziki takibe alan ekipler, yaptıkları operasyonda M.B. ile B.B. ve Ö.F. isimli şahısları gözaltına aldı. Ekipler M.B. isimli şahsın aracında ve ikametinde yapılan aramalarda ağırlığı 280 gram olan 220 adet Marok isimli uyuşturucu madde ele geçirdi. Marok isimli uyuşturucu maddenin, Sentetik Cannabinoid maddesi gibi etkili ve tehlikeli olduğu, ülke bazında ilk defa piyasaya sürüldüğü belirlendi. M.B (40) ve Ö.F (20) ve B.B (38) isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAÇAK AKARYAKITA EL KONULDU

Hendek ilçesinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda Hendek İlçe Emniyet ekipleri, yaptıkları denetimlerde numunelerinin geçersiz sonuç verdiğini tespit etti. Hendek Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararı sonrasında ekipler yaptıkları aramada 5 bin 868 Litre geçersiz sonuç veren ve kaçak olduğu değerlendirilen akaryakıta el koydu. Ekipler akaryakıt sahibi K.Ö isimli şahıs hakkında işlem başlattığı öğrenildi.
Öte yandan polis ekipleri son 10 günde aranan şahıslara yönelik çalışma yaptı. Çalışmalarda “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan 16 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.A isimli şahıs Geyve ilçesinde, 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.P isimli şahıs il merkezinde, 2 yıl 9 ay 10 gün, kesinleşmiş hapis cezası bulunan F.T isimli şahıs otoban üzeri araç içerisinde, yine resmi belgede sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası bulunan A.D isimli şahıs il merkezinde yakalandı. 4 şahıs da tutuklanarak Ferizli Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Sakarya CHP Milletvekili Engin Özkoç, geçtiğimiz günlerde Sakarya’da ortaya çıkan Bonzai benzeri sentetik uyuşturucu Marok'u, Meclis gündemine taşıdı.

Özkoç, Marok tehdidinin boyutları ve Sakarya’nın bu uyuşturucu ticaretindeki yerine ilişkin İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Partinin Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu üyesi olan Özkoç, ‘’Ülke olarak Bonzai’de büyük darbe yedik, batağına saplandık, şimdi çıkmaya çalışıyoruz. Aynı şeyi Marok’ta yaşamayalım’’ uyarısında bulundu.

Özkoç, hızla bağımlılık yapması, hafızada, bilişsel yeteneklerdeki yıkıcı etkisiyle Bonzai’ye benzetilen Marok’un Türkiye’de ilk kez Sakarya’da ortaya çıkmasının kentte endişe yarattığını  söyledi. Sakarya’da uyuşturucunun çok yaygınlaştığını, kullanım yaşının 11’e kadar düştüğünü belirten Özkoç, şöyle konuştu: 'Her yerde olduğu gibi Sakarya’da da en fazla kullanılan uyuşturucu Bonzai. Bonzai ilk kez polis kayıtlarına 2010’da girdi. 5 yıl içinde öyle bir yayıldı ki, bugün 100 uyuşturucu bağımlısının 89’u Bonzai kullanıyor. Fas’ta üretildiği için Marok adı verilen bu uyuşturucu da esrara sentetik karışımıyla, yarattığı etkiyle, tahribatla Bonzai’ye çok benziyor. Aynı çukura bir kez daha düşmeyelim. Yetkililer bu kez uyanık olsun, dikkatli olsun, sürece hakim olsun.’’

Özkoç, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e yönelttiği sorular şöyle:

- Marok’un, Bonzai gibi büyük bir hızla yayılmasının önüne geçmek için özel tedbirler alınmakta mıdır?

- Marok’un kullanıcı üzerindeki etkileri nelerdir? Gençlerin ve ailelerin bilinçlenmesine yönelik bir çalışma hazırlanmakta mıdır?

- Fas’ta üretildiği bilinen Marok’un, Türkiye’ye girişinde ve ticaretinde, uyuşturucunun ortaya çıktığı  Sakarya’nın özelliği nedir?

- Sakarya’da Marok kullanımının ne kadar yaygın olduğu ve ticaretinin boyutu tespit edilmiş midir?
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]