Emniyet, Uyuşturucuya Karşı Savaş Başlattı

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından uyuşturucu satıcılarına ve kullanıcılarına karşı büyük bir mücadele başlatıldı. Bu kapsamda Atatürk Kültür Merkezi'nde öğrencilere yönelik tiyatro oyunu sergilendi.

Uyuşturucunun insan hayatını ne kadar olumsuz etkilediğini gören öğrencilerin tiyatro oyunu sonrasında "Bir kereden bir şey olmaz diye deneyecektim, oyunu izledikten sonra vazgeçtim" diyerek görüşlerini dile getirdiğini belirten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi yetkilileri, uyuşturucunun gençlerin hayatını karartığını belirtti. Okullarda uyuşturucunun olumsuz etkilerini anlatan eğitim faaliyelerini düzenlediklerini anlatan emniyet eyetkilileri, "Bizden eğitim talebinde bulunan herkese kapımız açık. 2007'de 2 bin 240 kişiye, 2008'de 640 kişiye eğitim verdik. 17-18 yaşlarında uyuşturucu satan ve kullanan gençleri yakalıyoruz. Bu kişilerin özelliği eğitimsiz olmaları. Gençlerin vücudun uyuşturucu maddeye ihtiyacı olmadığını bilmeleri gerekiyor. Arkadaş ortamı da çok önemli. Bir kereden birşey olmaz diye başlanıyor genelde. Bu konuda gençlerimiz dikkatlı olsun" dediler.
Emniyet yetkilileri ayrıca, uyuşturucuyla mücadelede sivil toplum örgütlerinden destek almadıklarını kaydederek, "Uyuşturucuyla ilgili mücadele bir bütünlük gerektirir. Toplumun her kesimi bununla mücadele etmeli. Sivil toplum örgütlerinden bu konuda destek bekliyoruz. Bu konuda Mersin'de örnek bir dayanışma sergileniyor. Sakarya'da da benzer çalışmalar yapılmalı. Ayrıca uyuşturucu bağımlısı gençlerimiz, tedavi olmak istiyorlarsa, bize başvursun. Tedavi masraflarını devlet üstleniyor" diye konuştular.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]