Emniyet Müdürü Bilkay: Halkla Daima İç İçe Olacağız

Emniyet Müdürü Ali Bilkay, halkla daima iç içe olacaklarını belirterek, "Hiç bir ayrımcılık yapmadan her müracaatı yerinde ve zamanında değerlendireceğiz."dedi.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ve Yönetim Kurulu üyeleri yeni Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ı makamında ziyaret etti. Bilkay, ziyaretteki konuşmasında, emniyet teşkilatı ile halk arasındaki iletişimi sağlayan basının bir ayna görevi gördüğünü söyledi. Afyonkarahisar'daki görevi sırasında basınla oluşan sıcak diyalogun Sakarya'da da devam edeceğini ifade eden Bilkay, eleştirilere açık olduklarını dile getirdi.

Emniyet Müdürü olmasının, halk ile arasında bir engel teşkil etmediğini kaydeden Bilkay, "Babam çobandı. Ben Polis Koleji sınavlarına katılmak için teyzemin oğlunun ayakkabısını ödünç aldım. Halkın içinden geldim. Garibanı da, zengini de bilirim. Emniyet herkesin her konuda başvurduğu bir yerdir. Bu bilinçle hiçbir ayrımcılık gözetmeksizin her müracaatı yerinde ve zamanında değerlendireceğiz. Vatandaşa yok yok. Emniyetin her hangi bir birimine müracaat eden kişiler güler yüzle karşılanacak." dedi.

"Türkiye'de herkesin istediği suçu işleme özgürlüğüne sahiptir. Ama yakalandığında da cezasını çeker"diyen Bilkay, suç ve suçlularla etkin bir şekilde mücadele edeceklerini dile getirdi. Afyon'da görev yaptığı dönemde faili meçhul olayın kalmadığına dikkati çeken Bilkay, gece gündüz halkın arasında olacağını belirtti.

Bilkay, şunları kaydetti: "Öğleyin alışkanlık gereği bir saat uyuyorum.. Ama gece de saat 04.00'e kadar ayaktayım..Sürekli şehir içinde gezerek, gerek meslektaşlarımı, gerekse halkı kontrol ederim. Zaten yapım gereği, gece de gündüz de halkın arasında olurum."

Afyon'da kısa süre içerisinde sivil toplum örgütleri,, iş dünyası, basın ve halkla çok sıcak diyaloglarının olduğunu ifade eden Bilkay, "Ayrılışım sırasında duygusal anlar yaşadık." diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Matur ise polis ve gazeteciliğin birbirini tamamlayan iki ayrı meslek grubu olduğunu belirterek, "Bu anlamda ilimize atanan emniyet müdürümüz ve emniyet teşkilatı ile Sakarya basını arasında iyi bir diyalog ve işbirliği zemini oluşturulacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]