Emekli olamayan esnaf ve çiftçiye müjde!

Sakarya Sosyal Güvenlik  İl Müdürlüğü, Sakarya\'daki  tüm Halk Bankası şube müdürleriyle bir araya geldi. Düzenlenen toplantı da  Halk Bankası\'nın SGK kurum binasında stand açarak vatandaşa hizmet vermesi kararı alındı.

Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Ulukaya  tarafından düzenlenen toplantıya katılan  Sakarya\'daki Halk Bankası şube müdürleri ve SGK yetkilileri düzenleme ile ilgili çalışmalar yapılıdı.

Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Hüseyin  Ulukaya “Halk Bankası ile yapılan protokol ile 4(b) kapsamında olup, prim borcundan dolayı emekli olamayan kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkâr ve çiftçilere her hangi bir teminat göstermeden kredi kullanmak suretiyle emekli olma ve sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı getirildi. Ayrıca kurum binamızda Halk bankası\'nın açacağı stand ile vatandaşın bankalarda ki işlemleri kolaylaşacak, tek elden hem kredisini kullanacak hem de emeklilik işlemlerini yapabilme hizmeti vereceğiz” dedi.

Ulukaya ”Kanun kapsamında yapılandırarak ödeme yapması halinde yaşlılık aylığına hak kazanacak sigortalılar da, bankadan kredi kullanmak suretiyle borcunu ödemek için krediden yararlanacaklar. Bu imkandan yararlanmak isteyen sigortalılarımız prim yapılandırma başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri\'ne yapacaklar, kurumdan alacakları prim borcunu ödemesi halinde emekli olabilecekler” dedi.

Ayrıca toplantıda kredi kullanarak prim borcunu ödeyen sigortalıların emekli aylıkları bağlanacağı, sigortalının bankadan kullanmış olduğu kredi borcunun emekli aylığından taksitler halinde banka tarafından tahsil edileceği vurgulandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]