'Emekli maaşları yüzde 50 artacak'

İttifak milletvekili adayı ismet Aksoy Saadet Partisi ve BBP\'nin, "Milli ittifak" başlıklı seçim beyannamesinde de açıklandığı gibi, emekli maaşlarının yüzde 50 artırılacağı sözü veriliyor" dedi

İsmet Aksoy 7 Haziran\'da yapılacak genel seçimde, siyasi partiler seçim beyannamelerinde özellikle asgari ücretliler ile emeklilere yönelik vaatlerde bulunuyoruz biz açık arttırmacı değiliz geçmişte de iktidara geldik daha güven oyu almadan işçimize memurumuza, emeklimize %50 zam yapmış idik yine geleceğiz yine her kesimi rahatlatacağız biz ne zaman iktidara gelsek bolluk ve bereket getirdik dedi.

İsmet Aksoy şöyle devam etti. Saadet Partisi ve BBP\'nin, "Milli ittifak" başlıklı seçim beyannamesinde, emekli maaşlarının yüzde 50 artırılacağı sözü veriliyor. Emeklilerin intibak sorunlarının çözüleceği, maaşlarının her yıl ülkenin kalkınması oranında artırılacağı ifade edilen beyannamede, asgari ücretten vergi alınmayacağı, asgari ücretin açlık sınırının üstünde olacağı belirtiliyor" dedi.

Aksoy \'\'Milli İttifak\'ın seçim beyannamesinde de emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı\'nda birer maaş ikramiye verilmesi yer alıyor, ayrıca toplu sözleşme hakkı tanınacağı taahhüt ediliyor" dedi

İsmet Aksoy Ticari faaliyette bulunan emeklilerden kesilen ayda yüzde 15 oranında Sosyal Güvenlik Destek Primi, yüzde 10\'a indirilecek. 630 binden fazla emeklimizin yararlanacağı bu düzenlemeyle emeklilerin aylıklarına ortalama en az 50 liralık bir artış sağlanacak. Dedi 145 lira olan 65 yaş aylığı, 200 liraya çıkarılacak. Bireysel emeklilik sisteminde kesinti oranları, uluslararası düzeylere yaklaştırılacak. Bireysel emeklilik sisteminde \'\'otomatik katılım sistemi\'\' pilot çalışması yapılacak.

İsmet Aksoy seçim Beyannamemizde açıkladığımız gibi, özel sektör iş yerlerinde 6 ay süreyle İşbaşı Eğitim Programında çalışacak kursiyerlere, net asgari ücret ödenecek. İşbaşı Eğitim Programı sonrası kursiyerler aynı iş kolunda işe alınırsa; imalat sektöründe 42 ay, diğer sektörlerde ise 30 ay boyunca SGK işveren primi ödenecek. İşverenin kursiyerler için yaptığı harcamaların vergi matrahından düşürülebilmesi sağlanacak" dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]