Elektrik kesintilerine daha hızlı müdahale edilecek

SEDAŞ ile Karapürçek İlçesi köy ve mahalle muhtarları etkin iletişim kurdular. SEDAŞ Karapürçek İlçesinde,  Şehit Tunca Özdemir Kültür Merkezi tesislerinde Sakarya Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy’un Başkanlığında muhtarlarla yapılan toplantıda, Karapürçek Kaymakamı Yusuf İzci, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, SEDAŞ ve SEPAŞ Şirket yetkilileri de hazır bulundular.
 
Sakarya Vali Yardımcısı Lütfullah Gürsoy tarafından yönetilen toplantı SEDAŞ Dağıtım Direktörü Yunus Bekircan tarafından, Sokak aydınlatmaları ile ilgili, kanunda yer alan ilgili Aydınlatma Yönetmeliği hakkında ve TEDAŞ denetimi konusunda  detaylı olarak bilgi verilirken, bu yönetmelikte yer alan bazı maddeler ile sökülen aydınlatmaların ne amaçla söküldüğü açıklandı. Bekircan, Aydınlatma Yönetmeliğinde bazı hükümlerin değiştirilmesine yönelik Bakanlığın çalışma yaptığı bilgisini verdi. TEDAŞ denetim çalışması ile 2012 yılında SEDAŞ’a görev bölgesinde 4 il  genelinde 14.168 adet aydınlatma armatürünün söktürüldüğünü ifade etti.  
 
Bekircan, Sayaç kalibrasyon projesi hakkında bilgi verirken, izlenen yöntemleri ve sayaç kalibrasyonuyla ilgili benzer uygulamanın doğalgaz ve su idaresinde de olduğunu ve sayaç değişim projesinin Elektrik Piyasası Kanununda yapılan değişiklik sonrası  SEDAŞ tarafından durdurulduğunu ve sayaç mülkiyetinin artık dağıtım şirketinde olacağını ve bu konuda Bakanlık tarafından yeni bir düzenleme yapılacağı bilgisini iletti.
 
Bekircan, kötü hava şartları olması durumunda santralin kitlenebileceğini, riskli ve tehlikeli durumlarda arıza bildiriminde  muhtarların, hızlı çözüm olarak sadece arıza hallerinde 186 nolu telefondan ulaşılamadığında, aranmak üzere, bölgede bulunan mühendis, başmühendis, bölge müdürü, işletme bakım müdürü ve kendi telefon bilgilerini muhtarlara verdi.
 
Bekircan elektrik bağlantısı için direk tesis edilmesinde kullandıkları vinç sayısını arttırdıklarını belirtirken, yapılan çalışmalar ve programlı kesintiler için SMS ile muhtarlarımıza bilgi verilecek dedi. Elektrik iletkenlerine zarar verecek ağaçların kesimleri ile ilgili çalışmaların program kapsamında yoğun bir şekilde yapılacağını ve muhtarlarında bu konularda destek olmalarının önem taşıdığını ifade etti. Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Belediye sınırları içinde SEDAŞ işlerini yürüten yüklenici firmaların sahada bir olumsuzluk yaşanmaması için mutlaka Belediye İmar ve Fen İşleri birimleri ile iletişime geçmeleri gerektiğini ifade etti. Bekircan bu konudaki hassasiyet doğrultusunda tüm yüklenici firmaların dikkatinin çekilerek, gerekli uyarıların yapılacağını ifade etti.   
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]