Ekonomik Reform değil, başarısızlık itirafı!

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi İsmet Aksoy "Hükumetin reform adıyla açıkladığı ekonomik sıkıntının kendisidir." dedi. Sakarya Saadet Partisi il binasında düzenlenen basın toplantısında Aksoy:

İktidarda geçen 12 yıl boyunca, IMF programını (özelleştirmelere kadar) eksiksiz yerine getiren siyasi iktidar, küresel ölçekteki para bolluğuna ve sıcak paraya dayalı düzenin sona yaklaşmasıyla duvara toslamamak için reform arayışına girdi dedi.

Aksoy; Hükumet, yakındığı faiz Lobisine 2015 yılında bütçenin 54 Milyar TLsini aktaracak.

Faiz artıyor, yatırım azalıyor!

Faize lobisine  sesleri kısık çıkıyor!

Kamuoyu Önünde Sızlanıyorlar, Ama Parayı Aktarıyorlar

Her yıl milletin alın terini alıp, uluslararası sömürü düzenine aktaran AKP iktidarı her seferinde ise milletin önünde sızlanıyor. Meydanlarda, mitinglerde ‘faiz lobisine’ suç atan iktidarın ekonomi politikası öyle bir işliyor ki, lobiye aktarılan parada nedense 1 TL bile azalmıyor. Dedi

Aksoy; Basın destekli zengin yalan ını daha ne kadar sürdüreceksiniz.

Ekonomik istikrar var dendi; işsizlik oranı 2001 krizi öncesindeki seviye olan yüzde 6.6nın yanına bile yaklaşamıyor.

Saadet Partili ismet Aksoy “2023’te dünyanın 10. büyük ekonomisi olacağız” göz boyamasına rağmen Türkiye’nin sıralamada gerilediğine dikkat çekti

Türkiye Ekonomisi, büyüklük olarak dünyada:
1976 yılında dünya sıralamasında 17. sırada,
1979’da 16. sıradadır.
1980 yılında askeri darbenin etkisi ile 20. sırada
1990 yılında 18. sırada
1993 yılında ise 17. sırada ve
1997 Refahyol Hükümeti döneminde dünyada yeniden 16. sırada yer almıştır.

Bugün 18. Sıradadır” bilgisi ise ekonomideki sözde büyüme söylentilerini adeta gözler önüne sermiştir dedi.

Gelir dağılımındaki adaletsizlik her yıl artıyor.

İsmet Aksoy Türkiye’de Kişi Başına GSYH 11.000 Dolar civarındadır. Basit bir hesapla 4 kişilik bir ailenin yıllık geliri 44.000 Dolar olmaktadır. Yaklaşık 95.000 Türk Lirasına ve aylık yaklaşık 8.000 TL’ye denk gelmektedir. Türkiye de kaç ailenin 8000 tl geliri var. Her bir ailenin yukarıda hesaplanan 8.000 TL’den eksik aldığı miktar, başka bir ailenin gelirine eklenmektedir. Yüzde 95’lik bir kesimin eksik aldığı düşünüldüğünde bütün eksik kalan kısımların yüzde 5’lik zengin bir kesimin kasasına aktarıldığı anlaşılmaktadır. Kasasına aktarılan kesimden yeni milyar dolarderler ortaya çıkmaktadır”.

İktidar sahipleri gerçek bilgileri gizliyor.

Ekonomik Çıkmazın Sebebi… Hükümetin izlediği ekonomik politikalardır.
İsmet Aksoy Ekonomi Politikalarına Yönelik Önerilerilerini şöyle sıraladı.

Ekonomik sıkıntılara yönelik çözüm önerilerimiz. Faiz hortumunun kesilip, hortumun halka yönlendirilmesidir: “Tek çözüm, halkın gerçek anlamda gelirlerini artırmak için özellikle iç borçlanma sebebiyle bütçede oluşan faiz hortumunu kesip, bu miktarları işçiye, memura, esnafa, çiftçiye yönlendirerek gerçek anlamda gelirlerin artmasını sağlamak ve buna karşın üreticiye destek olarak yani üretim artışı sağlanarak, talebin artması sonucu oluşabilecek fiyat istikrarsızlıklarına engel olmaktır.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]