Ekili tarım arazileri sular altında kaldı

Sakarya Söğütlü ilçesinde aşırı yağan yağmur çark deresinin taşmasına sebebiyet verdi. Derenin taşması sonucunda Akçakamış Mahallesi ile 14 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı.

Akçakamış Mahalle Muhtarı Sadettin Akdilek, \'Şu anda sel bastığı arazinin üzerindeyiz. Belediye başkanımız ve ziraat odası başkanımız geldiler, kooperatif başkanımız geldiler ve mağduriyetimizi dile getirdik. Şu anda ekili arazilerimiz tamamı sular altında, bu alanları bir daha ekme şansımız yok. Bizler mağduruz ve 2015 yılında ödeyeceğimiz borçlarımızın ertelenmesini istiyoruz.  Şu anda 13-14 bin dönüm ekili arazilerimiz sular altında kaldı\' dedi.

Söğütlü Ziraat Odası Başkanı Recep Özlü konuyla ilgili olarak, \'Söğütlü\'de 13-14 bin dönüm ekili arazilerimiz sular altında. Bizlerde çiftçimizin yanına geldik ve bu arazilerin tamamı ekili arazilerdir. Buğday, arpa, yulaf vatandaşın senelik hayvan yeminini ekmişti ama gördüğünüz gibi ekili olan arazilerin tamamı sular altında kaldı. Burada büyük bir mağduriyet var ve bu mağduriyetimizi devlet büyüklerinin gidermesini istiyoruz. Bankalardan kredi almış olan çiftçilerimiz var ve bu borçlarında ertelenmesini istiyoruz ve bizim bu sorunumuza da köklü bir çözüm bekliyoruz\' açıklamasını yaptı.

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç,  \'Akşam geldiğimizde tespitlerimizi yaptık ama bu kadar su yoktu, bugün ise bütün araziler sular altında kaldı. Çark deresinin kabarmasıyla sular tekrar yükseldi. Burada 8-10 yıl evvel böyle bir su taşkını olmuştu. Şu anda Söğütlü ilçesi Akçakamış mahallesi Küçük Söğütlü mahallesinde bulunan tarım arazileri sular altında kaldı. Arazilerimiz mehilli olduğu için bir metreden arazide su birikmiş vaziyette. Kanallarda ağzına kadar dolmuş vaziyette ve suyu geri tepiyor. Söğütlü ve Akçakamış mahalleleri arasındaki yolda  kapalı olduğu için vatandaşlarda mağdur durumdalar\' dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]