Eğitimde işbirliği protokolleri imzalandı

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sakarya’daki 11 kurum ve kuruluş arasında yürütülen eğitimde işbirliği protokolleri, Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün de katıldığı törenle imzalandı.

Protokol imza töreni öncesinde bir konuşma yapan Vali Mustafa Büyük, Sakarya’nın öncelikli konularından olan eğitim alanında, toplumun her kesiminden büyük destek gördüklerini belirterek, “Bu gün burada eğitime yapılan desteğin bir göstergesi olan işbirliği protokollerini imzalamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimine her alanda destek veren tüm kurum ve kuruluşlara halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekleştirilecek projeler

Törende İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, işbirliği protokolleri hakkında bilgiler verdi. Sandıkçı, Serdivan Belediyesi ile lise seviyesindeki öğrencilerin eğitim-kültür ve sanat alanında desteklenmesi projesini, Kamu Hastaneleri Birliği\'yle hastanelerde tedavi sürecindeki vatandaşlara çeşitli eğitimler verilmesi, Sosyal Güvenlik Kurumu\'yla öğrencilerde sosyal güvenlik bilincinin oluşturulmasına yönelik çalışmalar yürütülmesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile öğrencilerin rol model durumundaki bilim adamı, sanatçı, sporcu, akademisyen ve iş adamlarıyla buluşturulması, İl Müftülüğü\'yle Hadis ezberleme ve dinimi öğreniyorum konulu bilgi yarışmaları düzenlenmesi, Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi\'yle kadın çalışanların niteliklerini arttırmaya ve istihdama yönelik kurslar açılması, SRT Medya Grubu bünyesinde uydu üzerinden yayın hayatına başlayan Sakarya Evren TV ile okullar arası bilgi-kültür yarışmaları düzenlenmesi, Okan Üniversitesi\'yle il genelinde YGS deneme sınavı yapılması, Sakarya Eğitimciler Derneği (SEDER) ile öğrenci ve öğretmenlere yönelik seminer, konferans, çalıştay vb. etkinlikler düzenlenmesi, Ender Mağazaları ve Ada AVM’deki Carrefoursa Mağazası ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde ödüllü resim, şiir, kompozisyon yarışmaları düzenlenmesi projelerini gerçekleştireceklerini söyledi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen eğitimde işbirliği protokolleri imza törenine; Vali Mustafa Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İl Müftüsü İlyas Serenli, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Yaşar Doğan, SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı Tevhide Yağan, Sakarya Evren TV Genel Yayın Müdürü Gürkan Kılıç, Okan Üniversitesi Tanıtım Müdürü Fatih Deneri, SEDER Başkanı Beşir Nalbant, Ender Adapazarı Mağazası Müdürü Suat Alp, Ada AVM Carrefoursa Mağazası Müdür Yardımcısı Hasan Erdoğan katıldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]