Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 30 Kişi Zehirlendi

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor, hemşire, hasta bakıcı ve refakatçıların da aralarında bulunduğu 30 kişi, dün akşam yedikleri yemekten zehirlendi. Domates çorbası, tavuk döner ve pilav yiyen personel, gece saatlerinde mide bulantısı, kusma ve ishal şikayeti sonucu hastane acil servisinde tedavi altına alındı. Zehirlenmenin pilavdan kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, akşam yemeğinden yiyen doktor, hemşire, sağlık memuru ve refakatçılarında aralarında bulunduğu 30 kişinin zehirlendiğini söyledi. Mide bulantısı, kusma ve ishal şikayeti sonucu hastane acil servisine başvuran personel ve refakatçılardan 8'inin ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiğini, 22 kişinin de yatarak tedavi gördüğünü ifade etti. 3 kişinin daha tedavisinin sürdüğünü kaydeden Bektaş, "Dün akşam mesaisinde çalışan hastane personelimiz ile hasta refakatçıları gıda zehirlenmesi şüphesiyle acil servise başvurdu. Akşam yemeğinde yedikleri yemekten zehirlendikleri konusunda endişemiz var. Akşam yemeğinde domates çorbası, tavuk döner, pilav ve ayran dağıtılmış. Doktorlar ilk tespitlerinde zehirlenmenin pilavdan kaynaklandığını söylediler." dedi.

Hastane personelinin sağlık durumunun iyi olduğunu bildiren Bektaş, olayla ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldığını belirtti. Yemeklerden alınan numunelerin incelenmek üzere laboratuara gönderildiğini anlatan Bektaş, "Yemek özel bir şirket tarafından karşılanıyordu. Gerekli numuneleri biz ve tarım müdürlüğü ekipleri aldı. İdari ve adli soruşturma başlatıldı. Gerekli kanuni işleri yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

 

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]