Eğitim Merkezine Bayanlardan Yoğun İlgi

Yetişkinlerin el becerilerini ve sanatsal yönlerini geliştirmek, Sakarya'nın kültürel hayatına canlılık katmak amacıyla açılan Kent Park Eğitim Merkezi'ne bayanlar ilgi gösteriyor.

Açılışı Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından yapılan Kent Park Eğitim Merkezi faaliyete geçti.

Eğitim merkezinde şu anda yaz kursları veriliyor. Merkezde, yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte yağlıboya resim, ahşap rölyef, ahşap boyama, karakalem, resim, çocuk resim, takı tasarımı, kurdele nakışı, mefruşat, giyim, hazır giyim, tekamül giyim, gitar, bağlama, ney, koro, ebru, tezhip, hat, aerobik, halk dansları, modern danslar, bilgisayar ve yabancı dil kursları verilecek.
Yetişkinlerin el becerilerini ve sanatsal yönlerini geliştirmek, Sakarya'nın kültürel hayatına canlılık katmak amacıyla açılan Kent Park Eğitim Merkezi'nde ayrıca, kursiyerleri bilinçlendirmek amacıyla çocuk gelişimi, anne-çocuk eğitimi, iletişim, çevre bilinci ve sağlık gibi konularda seminerler düzenlenecek. Merkezde taleplere göre de kurslar açılabilecek.

Kent Park Eğitim Merkezi diğer merkezler gibi yeni eğitim dönemiyle birlikte de kursları vermeye devam edecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak 2004 yılından bu yana faaliyet gösteren Mahalle Eğitim Merkezleri, yeni dönemde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) adıyla markalaşarak yoluna devam edecek.
Sakarya halkı tarafından büyük ilgi gören ve değeri her geçen gün artan SAMEK, şehir merkezindeki kurslardan sonra, talep üzerine Akyazı ve Sapanca ilçelerinde de eğitim merkezi açtı. Merkezlerin bulunduğu yerler şunlar: Kent Park, Cumhuriyet, Camili, Serdivan, Donatım, Tekeler, Güneşler, Ozanlar, Dilmen, 32 Evler, Akyazı ve Sapanca.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]