Eğitim Bir Sen 'Küresel Operasyona Hayır' dedi

Eğitim Bir Sen Sakarya Şubesi ve Sakarya Üniversite Şubesi tarafından Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü\'nde Cuma Namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasında \'Büyük ve Güçlü Türkiye\' ideali için yeniden kucaklaşma günü olduğuna dikkat çekildi.

Basın açıklamasına, Eğitim Bir sen Sakarya Şube Başkanı Oğuzhan Özkan, Eğitim Bir sen Sakarya Üniversite Şube Başkanı Yrd. Doç Dr. Yaşar Kahraman, IHH Sakarya Temsilci Ruhi Ademoğlu ile Sakarya Üniversitesi öğretim üyeleri, üniversite idari personeli, Eğitim Bir Sen teşkilatı ile üniversite öğrencileri katıldı. Basın açıklaması Eğitim Bir sen Sakarya Üniversite Şube Başkanı Yrd. Doç Dr. Yaşar Kahraman tarafından okundu.

Nihai hedefi Türkiye olan küresel bir operasyon

Kahraman yaptığı açıklamada, “Eğitim Bir-Sen ailesi olarak; olağanüstü bir süreçten geçtiğimizin bilinci ve sorumluluğuyla ülkemizde yaşananlarla ilgili görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. 17 Aralık’ta gerçekleştirilen operasyonla başlayan tartışmalar, gün geçtikçe daha da derinleşmektedir. Aynı süreçte, Türkiye’nin yakın ve uzak geleceğini kuşatmayı hedefleyen küresel operasyona bilerek destek verenler de, eylem ve tutumlarıyla bu küresel operasyona destek olduklarını göremeyenler de, millet nezdinde netleşmeye başlamıştır. Yolsuzluklara bu milletin kültürel ve manevi kodlarından dolayı tahammül edilemez. Bu topraklar üzerinde yaşayan milletin hiçbir ferdi yolsuzluğu hoş görmez, sineye çekmez. Yolsuzluk yapanların da, yolsuzluk operasyonu üzerinden küresel operasyona yol verenlerin de ortaya çıkarılması ve suçluluğu ispatlanan herkesin en ağır cezaları almaları gerekmektedir. Ancak gerek olayların tertip şekli, gerekse toplum mühendisliği çalışmasının sürekli bir şekilde yazılı, görsel, sosyal medya üzerinden pompalanan itibarsızlaştırma çalışmaları göstermiştir ki bu, nihai hedefi Türkiye olan küresel bir operasyondur" dedi.

‘Büyük Türkiye’

"Bu operasyonun büyümemize ve gelişmemize yönelik rahatsızlıkların tezahürü olduğu açıktır" diyen Kahraman, "Ülkesini seven bütün vatandaşlarımız ve kurumlarımız gibi Eğitim Bir Sen olarak yaşananları büyük bir dikkatle takip ediyor ve kullanılan dilin ‘Büyük Türkiye’ idealine zarar verdiğini kaygıyla izliyoruz. Yaşanan tartışmalarda izlenen yol ve kullanılan yöntemler, milletin ortak iradesiyle son yıllarda elde ettiğimiz bütün kazanımları tehdit etmektedir. Eğitim Bir Sen milletimizle birlikte bu küresel operasyona karşı, milletin birlikte ürettiği kazanımlara ve \'Büyük Türkiye\' idealine sahip çıkmaya aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]