Efsane Geri Dönüyor

O kendi ifadesiyle tam bir müzik aşığı. Şarkısı ile 99 depreminden hemen sonra, önce Sakarya sonra Türkiye gündemine oturmuştu.

Sakarya için yazılan ilk ve tek şarkı olan “Onun adı efsane Sakarya” eseri ile ün yaptı. Şarkı aynı zamanda şehrin plakası olan 54 kelimeden oluşmakta.

Çocukluk Aşkına Yazmış

Kısıtlı imkanlarla büyük işler başaran Yener, Şimdi ise yeni bir beste “Ne aşk Ne hayat” ile müzik piyasasına geri dönüyor. 3 aydır aranje çalışmaları devam eden bestesi ve sözü sanatçının kendisine ait olan şarkı 2 ay içinde piyasada olacak. Şarkının elbette bir hikayesi var. Gözleri dolarak, “1990 yılında trafik kazasında kaybetmiş olduğum çocukluk aşkıma o dönemde yazmıştım” diyor sanatçı.

Video Klip Çekmeyi Planlıyorum

Albümün hazırlık aşmasında heyecanı her halinden belli olan Yener; “Sakaryalı hayranlarımdan, Sakaryalı değerli büyüklerimden ve basın mensubu arkadaşlarımdan destek bekliyorum. İmkanlar elverirse video klip çekmeyi planlıyorum.” dedi.

Hayırlı Bir Evlat Olma Yolundayım

Yaşam felsefesi edindiği Kaşgarlı Mahmut’un “eseri olmayanın arkasından yeller eser” sözünden yola çıkarak; “Uzun yıllar müziğe emek verdim. Sağlığım ve şartlar elverdiği sürece yeni albümler çıkarmaya devam edeceğim. Arkamdan eser bırakmak; vatana, millete ve Sakarya’ya hayırlı bir evlat olma yolundayım” diye konuşuyor.

İlk Konser Cafe Medya'da

İlimizde yeni faaliyete geçen Cafe Medya’yı hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Yener, gazeteci Levent Bayri’nin yayınlamış olduğu Yaşayan Sakarya Gazetesi'nin arşivi karşısında şaşkınlık yaşayarak, kendisi hakkındaki haberleri okurken nostaljik anlar yaşadı.Yener, gazeteci Levent Bayri, Yurdagül Özkalan ve Celal Genç’e çıktıkları bu yolda başarılar diledi ve ilk konserini yaza faaliyete geçecek olan cafenin terasında vereceğinin sözünü verdi.

Sanatçı hakkında bilgi almak isteyenler ve gelişmeleri merak edenler www.akifyener.com internet sitesini takip edebilir. Site şuan yapım aşamasında.
 
Sakarya Haber Ajansı / Yurdagül Özkalan

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]