Educaturk Eğitim Fuarı Sakarya'da başladı

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Lisans Yerleştirme Sınavı öncesinde lise öğrencilerinin üniversiteleri yakından tanımaları amacına yönelik düzenlenen Educaturk Sakarya Yüksek Öğretim Günleri başladı.

Sakarya’da ilk defa gerçekleştirilen 22 üniversitenin yer aldığı eğitim fuarında, stantların başında bulunan yetkililer, Sakaryalı lise öğrencilerine üniversitelerin fırsatlarından, katkıları ve eğitim anlayışlarından bahsederek üniversite seçimi konusunda bilgi verdi.

Fuarda öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Nişantaşı Üniversitesi hakkında bilgi veren stant yetkilisi Selahattin Söylemez, şöyle konuştu: “Stantlarımızı ziyarete gelen öğrencilere Nişantaşı Üniversitesi’ni, anlatmaya çalışıyoruz. Nişantaşı Üniversitesi’nin bu yıl burs oranları çok yüksek olacak ve herhangi bir şekilde burs kesintimiz olmayacak. Bu sene en fazla kontenjanı olan üniversitelerden biriyiz. Geçen sene 8 bin öğrenciye sahiptik, bu sene hedefimiz 15 bin öğrenciye ulaşmak.”
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı da, “Haziran ayında yapılacak LYS sınavı öncesinde gerçekleştirdiğimiz fuarla öğrencilerimiz katılımcı üniversitelerle birebir görüşme imkanı buldu. Öğrencilerimizin fuardaki üniversiteler hakkında edindikleri bilgilerin sınava daha iyi hazırlanmalarını sağlayacağına inanıyorum. İki gün sürecek fuar öğrencilerimize büyük fayda getirecek” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]