Ediz Hun, Sakaryalılarla buluştu

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ustalara Saygı Gecesi’ne onur konuğu olarak katılan Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Ediz Hun, “Yeşilçam oyuncuları olarak milletimizle var olduk. Her sanatçı bir öğrencidir. Sanatçının jürisi de her zaman seyircidir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Kasım Kültür Sanat Etkinlikleri, Ustalara Saygı programı ile devam etti. Adapazarı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Onur Konuğu olarak Ediz Hun katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen ve moderatörlüğünü Sinema Yazarı Suat Köçer’in yaptığı buluşmada; Gazeteci – Yazar Bircan Silan, Sinema Yazarı Burçak Evren ve Muhammet Yasir Akbaş, Ediz Hun’un oyunculuk ve akademisyenlik hayatı ile ilgili anılarını paylaştı.

"Hun Örnek Alınmalı"

Suat Köçer, “Hayatımızdaki acı ve tatlı olayları Ediz Hun ve diğer değerli oyuncular perdeye yansıttılar. Ediz Hun’un sinema filmlerini izlerken bir anlamda kendi hayatımızı yaşadık. Birçok genç kuşak sinemacı ile bir arada bulunuyorum. Ediz Hun’a hasret duyan genç oyuncularla çok sık bir araya geliyorum. Genç oyuncular komplekslerden uzak durmalılar. Bu anlamda Ediz Hun gibi oyuncuları örnek almak çok önemli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"Hayranlığım Samanyolu ile Başladı"


Bircan Silan, “Yeşilçam oyuncuları bize insan olduğumuzu ve insan olmamız gerektiğini gösterdiler. İnsani değerlerin neler olduğunu Yeşilçam filmlerinden rahatlıkla anlayabiliyoruz. Film gösterimlerinde insani değerlere sarılabilmek çok önemlidir. Ediz Hun, sinemada insana değer veren bir kişidir. Ediz Hun’u ilk tanıdığım zamanda Hülya Koçyiğit ile Samanyolu Filmini çekiyorlardı. Hayatımda ilk defa bir film seti görmüş oldum. İşte o günlerde Ediz Hun’a hayranlığım başladı” diye konuştu.

"Hayatı Ciddiye Almayı Öğrendim"

Usta ismin öğrencilerinden Muhammet Yasir Akbaş, “Ediz Hun’u Esercik ve Aslan Parçası filmlerinden tanıdım. Üniversite’de 3’üncü sınıfta seçmeli ders almam gerekiyordu. Çevre ve Ekoloji dersini seçtim. Daha sonra seçtiğim ders sisteme girince dersin hocası olarak Uzman Ekolog Ediz Hun yazdığını gördüm. Ve çok şaşırdım. Ediz Hun ile ilk tanışmam bu şekilde oldu. Ediz hocamız derslerinde hayatındaki değerleri bizlerle paylaşıyor. Sınıfta her derste uyuyan arkadaşımızın tüm derslere katılmasını sağladı. Hocamızla yaptığımız tüm dersler ve ondan aldığımız mesajlarla hayatı ciddi almayı öğrendim” ifadelerini kullandı.

"Sinema Keyfi Çok Farklıydı"


Sakarya’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Burçak Evren ise, “Bizim dönemimizde Yeşilçam oyuncuları bizlere gökteki yıldızlar kadar uzaktı. Onlarla yan yana oturup sohbet etme imkânımız olmazdı. Ancak şu var; sinemanın güzelliğini ve heyecanını Yeşilçam sanatçıları verdi. Ediz Hun’un sinema keyfi çok farklıdır. Ediz Hun, oynadığı filmler gibi yaşar, yaşadığı gibi filmler çevirirdi. Anne baba, dede ve toruna birlikte hitap eden filmleri vardı. Yeşilçam oyuncuları bize filmlerinde düş ve umut mesajları verdiler. Bir sinema sanatçısı filmlerinde topluma umut ve gelecek verir” diye konuştu.

"Her Sanatçı Bir Öğrencidir"

Programa onur konuğu olarak katılan Ediz Hun, “Tesadüflerin insan hayatında önemli bir yeri vardır. Oyunculukla hiçbir deneyim ve hevesim yoktu. İnsan hayatında çok sayıda kader bağlantıları vardır. Sinema’da hiçbir eğitime tabi olmadım. Oyunculuk hayatım boyunca 129 film çektik. Sinemadan çok şey öğrendim. Özgüveni, ciddiyeti ve saygıyı öğrendim. Sinema alanına beni büyüklerim yönlendirdi. Biz Yeşilçam oyuncuları olarak milletimizle var olduk. Her sanatçı bir öğrencidir. Sanatçının jürisi de her zaman seyircidir. Bu etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirilen konuşmalarının ardından Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk,  Ediz Hun’a günün anısına hediye takdim etti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]