Eczane Teknisyenleri Derneği'nden, Özgecan için açıklama

Sakarya Eczane Teknikerleri Derneği, Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca katledilen Özgecan Arslan için basın açıklaması yaptı.

Sakarya Eczane Teknikerleri Derneği Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını okuyan Dilara Ulutaş , “Dünyada tam da sevginin konuşulduğu bir günde gencecik bir melek Özgecan Aslan vahşice katledildi. Kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcılığına dayalı bir insan hakları ihlalidir. Kadına yönelik şiddet kadının yaşam hakkının, güvenliğinin, onurunun, özgürlüğünün ve bedensel bütünlük hakkının sırf kadın olması nedeniyle her türlü ihlalidir. Kadın savunmasızdır, Erkek gibi güçlü değil, yenilir. Ama herşeyide yüreğinin gücüyle kazanır. Bir kadın hayattır aslında. Çünkü hayatın içinde olan her şey ancak kadınlar olduğunda anlam kazanıyor. Yemek yemek, su içmek bile bir kadının elinden içtiğiniz suyla kendi kendinize bardağı doldurup içtiğiniz su arasındaki lezzet farkını anlayabiliyor musunuz? Kız çocuğu satılır, ticarete dökülür, gelir elde edilir. Okutulmaz masraf harcanmaz. Kadın, babası yaşındaki adamla zorla evlendirilmek istemez, sevdiğine kaçar öldürülür. Kadın, sadece cinsel araç görülür kullanılır duygusu ve hisleri hiç önemli değildir. Kadın sadece çocuk doğurmada görevlendirilmiş ve hizmet etmede erkeklere ve erkeğin ailesine gönderilmiş besleme olarak görülür. Kadın yılların eziyetinden hasta olur, çürür, çöker, yeni kadın alınır.Bu mudur kadınlara bahşedilen dünya?

Ne yazıkki bu ülkede 3 kadından 1\'i şiddet görüyor ve şiddetin büyük bir olasılığı sebepsiz göstergelerdir. Son 9 yılda 7 bin’den çok kadın ki bunların yüzde 60’ı 18 yaşından küçük çocuk tecavüze uğradı. Kadın cinayetler yüzde bin 400 arttı. Son 5 yılda 400’e yakın güvenlik görevlisi tecavüzden yargılandı ve ne yazık ki hiç biri ceza almadı. Artık toplum olarak kızlarımıza nasıl davranmamalarını öğretmek yerine, erkek çocuklarımıza nasıl davranacaklarını öğretmenin vakti geçmiyor mu? Unutmayalım ki çocukların Ahlakını şekillendiren en önemli Okul Aile ve eğitimdir. Çözümü cezalandırmakta aramaktan vaz geçip eğitimli, aydın, nesiller yetiştirmek önemlidir. Cezanın nasıl olacağından çok, suçun oluşmasını engelleyici yöntemleri hayata taşımak gerekmez mi? Bu hafta bir meleği sonsuzluğa uğurladık, Özgecanlar Ölmesin, Anneler ağlamasın. Sakarya Eczane Teknisyenleri Derneği Yönetim Kurulu ve tüm Meslektaşlarımız tüm şiddete uğrayan kadınlarımıza yapılan şiddeti, vahşetleri kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]