Ecevit Keleş; senaryonun başrolünde Erdoğan ve Apo var

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Arifiye 3. Danışma Kurulu Toplantısı, Arifiye Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 

Arifiye 3. Danışma Kurulu Toplantısı’na, Sakarya Eski Milletvekili Turgut Boztepe, İl Başkanı Ecevit Keleş, Arifiye İlçe Başkanı Kemal Örge, Hendek İlçe Başkanı Selami Karakadı, Pamukova İlçe Başkanı Nail Türkmengil, Sapanca İlçe Başkanı Turan Fortacı, Erenler İlçe Başkanı Mustafa Çınal katılım sağlarken Kadın Kolları’ndan, İl Kadın Kolları Başkanı Füsun Çetin, İl Kadın Kolları Sekreterya Sorumlusu Tülay Ataoğlu, Arifiye İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Ulubilen, Adapazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Kahvecioğlu, İl, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda partili Arifiye Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. 

ÖRGE,”BARIŞTAN SÖZ EDİLİYOR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Arifiye İlçe Başkanı Kemal Örge,  ülkemizin içinde bulunduğu karışık siyasi ortam ve bölgemizde egemen güçlerin yazdığı senaryolarla insanlarımızın bedeller ödediği karanlık ortamda 3. Danışma Kurulu Toplantımızı gerçekleştiriyoruz diyerek,” Ülkemizde barıştan söz ediliyor, hukuksuzluk yönünden insanlar zindanlarda tutuklanıyor. Barıştan söz ediliyor, insanımızın ter dökerek, can vererek elde ettiği, bize kazandırdığı tüm fabrikalar satılıyor. Emekçiler işsiz, sosyal güvenceden yoksun bırakılıyor ama barıştan söz ediliyor. Gülünç duruma gelen üniversite sınavları çocuklarımızın geleceğini karartıyor. Üniversiteler, cemaat ve iktidar yanlısı kavgaların alanı haline dönüşüyor, barıştan söz ediliyor.”

“SİZ BARIŞTAN YANA DEĞİL MİSİNİZ?”

Kemal Örge,”Akil adamlar adı altında şehir şehir geziyor ve insanları dinliyoruz diyenler, soru soran insanlara, tepki gösterenlere çapulcu diyorlar. Barıştan bahsediyorlar; T.C.’yi kaldırdılar, birçok kurumdan T.C. kaldırıldı diye tepki gösterenleri suçluyorlar. Anıtkabir’e gitmek suç, Atatürk’ün anıtına çelenk bırakmak suç, Atatürk’ü sevmek suç, Atatürk tişörtleri ile Türk Bayrakları ile kutlama yapan ilkokul öğrencilerine soruşturma açıyorlar sonra barıştan bahsediyorlar.”

‘Siz barıştan yana değil misiniz’ diye kendilerine sorular yöneltiğini belirterek sözlerine devam eden Örge,” Çocuklarımıza Barış, Özgür, Devrim adlarını koyarız. Barış bizim ilkelerimiz arasında. Barış için savaşırız, can veririz. Halkımız suskun, bastırılmış. Medya suskun, korkutulmuş. İnsanlar perişan, yorgun. Uyutuluyoruz, soyuluyoruz. Biz insanımız için varız, halkımız için varız. Halkımızın bize ihtiyacı var. Yurdumuzun, bu güzel toprakların bize ihtiyacı var.”diyerek Arifiyeli’nin yeni projelerle paylaşımcı, katılımcı, sosyal demokrat yerel yönetimlere ihtiyacı olduğunu ifade etti. 

İlçe Başkanı Kemal Örge’nin konuşmasının ardından İlçe Sekreteri Cengiz Dündar, Arifiye İlçe Örgütü’nün çalışmaları ve gerçekleşmiş, gerçekleşecek projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Arifiye Kadın Kolları Başkanı Derya Ulubilen de Arifiye Kadın Kolları’nın yaptığı çalışmaları aktardı. Arifiye’de giderek büyüyen bir aile olduklarını belirten Derya Ulubilen, Kadın Kolları olarak çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini söyledi. İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Ulubilen’in konuşmasının ardından partililer kürsüye çıkarak düşüncelerini aktardılar.  

AYDINLIK SAKARYA 

Partililerin fikirlerini belirtmesinden sonra İl Başkanı Ecevit Keleş katılımcılara hitap etti. İl Başkanı Ecevit Keleş,“Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi’nin emektarları olarak Allah’a şükürler olsun ki haram yemedik. Allah’a şükürler olsun ki kul hakkı yemedik. Allah’a şükürler olsun Şeker Fabrikası’nı, Toprak Mahsülleri Ofisi’ni biz yok etmedik, Allah’a şükürler olsun ki bu kanunları iki de bir değiştirenler biz olmadık.” 
Hiçbir zaman halkımıza kötülük yapmadık. Hiçbir zaman halkımızın tüyü bitmemiş yetim hakkıyla uğraşmadık diyerek sözlerine devam eden Ecevit Keleş,”Her zaman insanlarımız için aydınlık Sakarya ve aydınlık Türkiye noktasında hareket eden bir zihniyetle siyaset yaptık. “dedi.

CHP’Lİ KADINLAR KALBİMİZDİR

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları’nın önemine değinen Ecevit Keleş,” Geldiğimiz gün itibariyle kadınlarımız kalbimizdir, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ana direkleridir dedik. Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü’nün kalbini kadınlarımıza verdik.”

CHP’Lİ GENÇLER BEYNİMİZDİR

Gençlik Kolları hakkında düşüncelerini aktararak konuşmasına devam eden Keleş,” Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Örgütü olarak partimizin beyninin sol tarafını gençlerimize verdik. Aynı kadınlarımız gibi tüm maddi manevi imkanları onlara tanıyoruz. Arkadaşlara söylüyorum sizlere de belirtmek istiyorum, önümüzdeki yerel seçimlerde en az iki bin kadınla, en az bin gencimizle sahalarda olacağız.” 

19 MAYIS’DA 19 BİN KİŞİ

23 Nisan kutlamalarını sokakta ve halkla beraber coşkuyla kutladıklarını belirten Ecevit Keleş,” Gençlerimizin organizasyonuyla 23 Nisan’ın yıldönümünü coşkuyla kutladık. Gençlerimiz, 19 Mayıs’ta 19 bin kişiyle Sakarya tarihinde olmayan bir hareketi gerçekleştirecekler ve Çark Caddesi’nde, Kent Meydanı’nda 19 Mayıs’ta 19 bin kişi sloganıyla yola çıkacaklar.”

ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN BAŞARACAĞIZ

2014’te yapılacak olan yerel seçimlere değinen Ecevit Keleş 2014’te Sakarya’da mevzi alacaklarını şartlar ne olursa olsun başarılı olacaklarını ifade etti. Keleş,” AKP, MHP değil, bugün AKP varsa MHP sayesinde vardır. Bugün rajon keserler fakat uygulamada sıfırlar. Tayyip Erdoğan yıkılmamışsa Devlet Bahçeli’nin sayesinde yıkılmamıştır. Var olacaksa Cumhuriyet Halk Partisi var olacaktır, var olacaksa sizler var olacaksınız.”sözlerini ifade etti.

AKİL İNSANLAR

Sakarya’ya gelecek olan akil insanlar hakkında konuşan Ecevit Keleş, senaryonun başrolündeki aktörler Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Öcalan diyerek,” Bunlar yola çıkmış, ne yoluna çıktılar, Oscar Ödülü’nü almak için yola çıktılar. Bu filmin asıl tarihi 1923 Lozan’dır. Lozan’a imza atmayan tek ülke Amerika Birleşik Devletleri’dir. Bugün Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi Amerika’nın sömürüsü noktasına getirmiştir. Akil adam dediğiniz kimdir? Hülya Koçyiğit mi, Kadir İnanır mı? Akil adam dediğiniz 550 Milletvekili oradadır. Akil adamlar onlardır, onlar milletin temsilcisidir. Öylesi de böylesi de bütün milletin temsilcisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan milletvekilleridir. Parmakçı vekil diyor ki, adalet önünde yargılanırsınız. Beni yargılayın. Bizi yargılayın.”

Ecevit Keleş,” Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Örgütü’nün bir milletvekili vardır. Çok çalışkan, mücadele eden ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye şartları dolayısıyla bugün Mersin ve Muğla’da bulunan Sayın Milletvekilimiz Engin Özkoç’un da sizlere selamını iletmek istiyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]