Ecevit Keleş "Parmakçı vekillerle işimiz olmaz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ecevit Keleş,  halkın oy verdiği ve halkın kendisini temsil etmesi için görevlendirdiği AKP Milletvekillerinin biat kültürüyle hareket ettiğini belirterek “Parmakçı vekillerle işimiz olmaz.”dedi.

Ecevit Keleş, AKP’li Milletvekillerinin her konuda sadece ellerini indirip kaldırdıklarını, Türkiye’nin ve bilhassa Sakarya’nın geleceğini belirleyecek konulara duyarsız davrandıklarını belirtti.

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş’in açıklaması şöyle;


"Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında memleketi temsil etmesi için halkımız tarafından seçilmiş olan AKP Milletvekilleri, biat kültürü altında sadece bir kişinin, Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediklerini yerine getirmekle mükellef hale gelmişlerdir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, halkın değil Recep Tayyip Erdoğan’ın vekili olan parmakçı vekillerle işimiz olmaz. Belediyelerin kul hakkı yemelerine müsaade eden parmakçı vekillerle işimiz olmaz. Çiftçimizi bankalara ve icra dairelerine mahkum eden AKP iktidarının parmakçı vekilleriyle işimiz olmaz. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde köy köy gezip desteklemelerin verileceğini söyleyen, Sakarya’ya üvey evlat muamelesi yaptırıp, aylar sonra desteklemelerin verilmesine göz yuman, çiftçiyi harap eden parmakçı vekillerle işimiz olmaz. Fındıkçıyı Hamburg piyasalarına muhtaç eden parmakçı vekillerle işimiz olmaz. Ülkemizdeki hayvancılığın bitiren, milletimizi Angus’la tanıştıran parmakçı vekillerle işimiz olmaz. Milyonlar değerinde taşıtlara, uçaklara, yatlara yakıtı ÖTV’siz veren fakat çiftçimize ve kamyoncumuza 4 lira 30 kuruşa mazotun satılmasına ses çıkarmayan parmakçı vekillerle işimiz olmaz. Emekli olduğu halde geçinemediği için çalışmak zorunda kalan emeklilerimize yüzde 15 kesinti yapılmasına ses çıkarmayan parmakçı vekillerle işimiz olmaz. Üniversite öğrencilerine baskı ve şiddet uygulayan, harçları kaldırdık deyip ikinci öğretim öğrencilerine zamlı harç alınmasına göz yuman parmakçı vekillerle işimiz olmaz. Sakarya’nın yerel değerlerinin yok edilip değerlerimizin birilerinin rant kapısı haline getirilmesine göz yuman parmakçı vekillerle işimiz olmaz.

Her konuda, tarım, sanayi, turizmde ekonomik büyüme kaydedildiğini söyleyip memleketi yabancı sermayeye mahkum edilmesine göz yuman parmakçı vekillerle işimiz olmaz.Çünkü biz milletvekillerimizle halkın iradesinin temsil edildiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında vatandaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunmaya, Cumhuriyet Halk Partisi olarak; dün, bugün, yarın ve daima ezilenin, hakkı yenilenin, emekçimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]