Ecevit Keleş, neden Sakarya Büyükşehir Başkan Adayı olamadı?

CHP\'nin, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Raşit Dünya\'yı açıklamasının ardından, Gazeteci H.Metin Çavdar, CHP\'li Erden Meriç\'e soruyor:"Ecevit Keleş, neden Sakarya Büyükşehir Başkan Adayı olamadı?" 
 
İşte ikilinin arasında geçen o diyalog:
 
"Erden Meriç, "Ecevit Keleş neden Sakarya Büyükşehir Başkan adayı olamadı?" sorusuna dobra dobra cevap verdi.

Hikmet abi; CHP beni bu konuşmalarımdan sonra Adapazarı Belediye Başkan Adayı olarak göstermeyebilir. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovdukları gibi beni de aday göstermeyebilirler. Bunu göz önünde bulunduruyorum. Benim bu söylediklerim ve senin yazdıkların CHP İl ve İlçe örgütleri tarafından, CHP üyeleri, CHP\'ye gönül verenler, CHP duayenleri tarafından ve Sakarya’daki tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmekte fakat söylemekten çekinmektedir.
Sakarya Medya’sında zaman zaman bu konu gündeme gelmesine rağmen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Raşit Dünya açıklandıktan sonra konunun üzerine gidilmedi.

Şunu belirtmek isterim ki, Raşit Dünya da iyi bir Belediye Başkan Adayı olup, CHP’sini en iyi temsil edeceğinden kuşkum yoktur. Bunu öncelikle yanlış anlamalara meydan vermemek adına belirtmek isterim.
 
CHP Sakarya’da tarihi bir hata yapmıştır. 17 Ocak günü ‘’Gezici Anket şirketi’’nin sonuçları,

AK PARTİ 44.01, CHP 26.70. MHP 25.90

Bu anket sonuçlarına göre CHP 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerde, 2 Milletvekili çıkarabilirdi.
ORC’nin yaptığı ankette Sakarya’ya göre MHP ve CHP oylarının özellikle yüksek gösterildiği izlenimi verildiği düşünülse de AK Parti’nin açık ara üstünlüğü yine de göze çarpıyordu. 

AK Parti: 43.8, MHP: 31.6, CHP: 15.2

Gezici Anket şirketinin sonuçları CHP Genel Merkezi\'nin elinde bulunmasına rağmen Ecevit Keleş’i aday göstermeyip Raşit Dünya’yı aday göstermiştir.

Hikmet Metin Çavdar: "Ecevit Keleş’i neden aday olarak göstermediler?"

Hikmet Abi, Herkes tarafından bilinen fakat çekinildiğini için söylenemeyen iki cevabı bulunmaktadır.
 
1.Cevap benim varsayım olarak düşündüğüm ve herkes tarafından bilinen, Ankara’da CHP ile MHP gizli ittifak yaparak MHP’nin Sakarya’da güçlenmesi, Sakarya’da CHP oylarının MHP\'ye kayması için Ecevit Keleş’i Büyükşehir adayı göstermediler. Bu yüzden CHP Sakarya’da tarihi bir hata yapmıştır. 17 Ocak günü ‘’Gezici Anket şirketi’’nin sonuçları olan, AK PARTİ 44.01, CHP 26.70. MHP 25.90 gösterilen bu anket sonuçlarına göre CHP’nin alacağı 170 bin oy heba edilmiş olup, CHP 2015 yılında yapılacak olan Genel seçimlerde 2 Milletvekilliği çıkarabilirdi ama şimdi Ecevit Keleş’i aday göstermeyerek bu oyların düşmesine sebep olmuşlardır.

2.Cevabım da şudur. Sayın CHP Sakarya Milletvekilimiz Engin Özkoç bu cevabımdan kesinlikle alınmasın; Medyada ve halk içinde söylendiği için bu şekilde konuşuyorum. 2011 Genel seçimlerinde Sakarya halkından CHP olarak yaklaşık 88.000 oy ile Sayın Engin Özkoç’u Sakarya Milletvekilimiz olarak, bizleri temsilen Ankara’ya göndermişlerdir. Ankara’da bizleri çok iyi temsil ettiğini biliyor, gururlanıyor ve teşekkür ediyorum.
 
Sayın Milletvekilimiz Engin Özkoç, Ecevit Keleş’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı süreci içinde gösterdiği performansı kıskanarak kendisinin 30 yıl sonra Sakarya’nın çıkardığı tek CHP Milletvekili olarak Sakarya halkının ilk göz bebeği posizyonunu kaybetmemek için kişisel ihtirasından  dolayı Ecevit Keleş’in Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gösterilmesi ve seçimi kaybetmesi durumda Ecevit Keleş’in  Belediye seçiminde alacağı oya göre Engin Özkoç’un 1.sıra adaylığı kaybedeceğinden çekinerek Ecevit Keleş’in Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmaması için Genel merkez’de engel olmuştur.

Oysa bunun tam tersini yapmış olsaydı, anket sonuçlarına göre iki milletvekilimiz garanti iken, Sayın Engin Özkoç’un  1.ci sıra Milletvekilliği garanti olmasına rağmen Ecevit Keleş’i desteklemeyerek Sakarya’da 2015 seçimlerinde alacağımız iki  (2) Milletvekilliğinden bizi mahrum bırakmıştır.

Bunların sonucunda CHP Sakarya’da kaybetmiştir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal paylaşım sitelerinde Ecevit Keleş’in meşhur sözü olan ‘’Hz. Ömer Adaleti’’ sözünü kendisinin de kullanarak ülkeyi Hz. Ömer Adaleti ile yönetme sözünü vermesine rağmen Sakarya Belediye Başkan aday tespitinde Hz. Ömer adaleti gibi adaletli olunmamıştır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir sözünü hatırlatarak Mecliste 65 yaş üstü bir çok milletvekili olduğunu söylemesine rağmen çok değerli milletvekilimiz sayın Muharrem İnce’nin 38 yaşında milletvekili olduğunu göz önünde bulundurarak 38 yaşındaki Ecevit Keleş’i Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak göstermemişlerdir.

Metin Çavdar: "Son bir sorum olacak Erden Meriç, bu açıklamalarından sonra hala Adapazarı Belediye Başkanlığına adayımısın?"

Hikmet Metin abi;  Benim Milletvekili olmak gibi bir hevesim yok. Benim amacım sadece yerel yönetimlerdir. Kimse endişe etmesin ve korkmasın. Ben hala Adapazarı Belediye aday adayıyım. Beni Adapazarı Belediye Başkanlığına Aday göstermeleri durumunda 88 bin oy alacağımı ve CHP olarak Adapazarı Belediye Başkanlığı\'nı alacağıma söz veriyorum. Sayın Engin Özkoç, bizim milletvekilimiz. Tek isteğim Ecevit Keleş\'in söylediği gibi Adapazarı Belediye Başkan Adayını tespit ederken ‘’Hz. ÖMER ADALETİ’’ gibi ön seçim yapılarak adaletli bir seçim yapılsın ve kazanan aday, bütün Adapazarı’nın adayı olsun. 

CHP’nin ve benim hedefim ‘’Allah\'ın izni ile çalışan, üreten, çok kazanan ve yaşayan bir Adapazarı yaratmaktır"
 
Ayrıca Sakarya halkı şunu unutmasın ki; Bu yola girdik. Seçimde CHP’nin ve benim önüme her türlü taş, takoz, çamur ve pislik çıkabilir. Bu pisliklerin tümünü halkımızın desteği ile bertaraf edecek yürek bizde mevcuttur. Hiç kimsenin korkmasına gerek yoktur. Allahın izni ve halkımızın desteği ile CHP olarak Adapazarı ilçemizde sandıktan 1.ci parti olarak çıkarak Adapazarı Belediyesi\'ni alacağız, yeter ki halkımız ve partim bana güvensin.

’’Ben kardeşiniz, ağabeyiniz ve oğlunuzum. Sadece oylarına değil, kalplerindeki sevgiye talibim. Halkımıza, beni ailesinden bir birey olarak gördüğü için şimdiden teşekkür ediyorum. Bende halkımızı ailem olarak görüyorum."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]