E-Taşınır Projesi'ndeki Yenilikler Tanıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim kurumlarında uygulanan "E-Taşınır Projesi" kapsamında yer alan yenilikler hakkında ilçe milli eğitim müdürlüklerine tanıtım toplantısı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Özbek başkanlığında yapılan toplantıya ilçelerin milli eğitim şube müdürleri, ilgili bölüm şefleri ve memurlar katıldı. Okullarda bulunan demirbaşların kayıt altına alınması ve okulların ihtiyacı olan araç-gereçlerin talep edilmesinin elektronik ortamda yapılmasına imkan sağlayan uygulama ile malzemelerin depolarda gereksiz yere bekletilmesine son verilmesi amaçlanıyor. Ülke genelinde 42 bin eğitim kurumunda uygulanan proje ile devlet malının kaybolma riski sıfıra indiriliyor.

Taşınır Mal Yönetmeliği'ndeki son yeniliklerin tanıtıldığı toplantıda ilçe milli eğitim müdürlüklerine; taşınır malların kayıtları, devir işlemleri, talep formlarının doldurulması, sene sonu envanterlerinin sayımı gibi işlemlerin elektronik ortamda nasıl yapılacağı hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]