"Düşmanlık bitiyor, barış ve kardeşlik geliyor"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Karasu İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Çözüm sürecini değerlendiren Başkan Toçoğlu, “Hükümetimiz göreve geldiği günden beri demokrasi ve insan hakları konusunda her türlü tedbiri almıştır. Düşmanlık bitiyor, barış ve kardeşlik geliyor.” ifadelerini kullanırken AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu ise, “AK Parti, Türkiye’de milletin iradesi egemen olsun, sorun çözen, insanına hizmet üreten bir siyaset anlayışı egemen olsun, milletin iradesi yönetimde olsun diye 11 yıldır her türlü tuzakla baş ediyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Karasu İlçe Danışma Meclisi’ne katıldı. Gerçekleştirilen toplantıya Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Karasu İlçe Başkanı İshak Sarı, Karasu İlçe Kadın Kolları Başkanı Leman Yanmaz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Regaip Çelik, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile teşkilat mensupları katıldı.

"Tek hedefimiz ülkemize hizmet etmek"

AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı\'nın faaliyet sunumunun ardından konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, terör sorununu çözüme kavuşturmak adına atılan adımların desteklenmesi gerektiğini belirtti. Başkan Toçoğlu, “Önemli bir süreçten geçtiğimizi hepimiz biliyoruz. Bu vesile ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Bizim tek hedefimiz ülkemize hizmet etmek, ülkemizin geleceğini garanti altına almaktır. Hepimizin gayesi ve çalışması bu yönde. Geçtiğimiz günlerde açılım süreci vesilesiyle şehrimize de âkil insanların katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Söyleyecek sözü olanlar sözlerini söyledi, söyleyecek sözü olmayanlar da dışarıda beklediler, toplantıyı protesto ettiler. Bu konuda bir şey söyleyecekseniz, bir çözümünüz varsa, alternatifiniz varsa siz de o alternatiflerinizi ortaya koyun. Bu ülkede insanların fikirlerini söylemesine, görüşlerini açıklamasına engel bir durum yok. Ama anlaşılıyor ki söyleyecek sözü olmayanlar ve bu kargaşa ortamından beslenenler bir takım çığırtkanlıklarla vatandaşlarımızın düşüncelerini bulandırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

"Türkiye\'de artık sorun bitmiştir"


Ülke gündeminden düşmeyen vatanseverlik konusuna da değinen Başkan Toçoğlu, “Son günlerde de bazı çevreler tarafından vatanseverlik konuşulmaya başlandı. Ülkeyi bankalara soyduranlar, yurt dışına kaçıp yıllardır milletin parası ile geçinenlere fırsat verenler vatansever, bizler ise vatan sevmez. Memleketi yüzde 70 enflasyona mahkum edenler vatansever, memlekette enflasyon belasını ortadan kaldıranlar vatan sevmez. Esnafın, işçinin, köylünün kredi faizlerini yüzde 37’lere kadar çıkaranlar vatanperver, kredi faizlerini yüzde 4’lere çekenler vatan sevmez. Bu bayrağı Somalilerde, dünyanın dört bir yanında şerefle dalgalandıranlar insanlar; bayrağın arkasına gizlenen korkaklar tarafından böyle suçlanıyor. Bu durumu milletimiz çok yakından takip ediyor. Şahsi kanaatimi söylüyorum; Türkiye’de artık bu sorun bitmiştir. Boşuna çırpınıyorlar. Bu saatten sonra artık geri dönüş yok. Sayın Ömer Çelik’in sözlerini hatırlatmak isterim: “Türkiye’de siyasetle elde edilemeyip, silahla elde edilebilecek hiçbir hak kalmamıştır.” Hükümetimiz göreve geldiği günden beri demokrasi ve insan hakları konusunda her türlü tedbiri almıştır. Düşmanlık bitiyor, barış ve kardeşlik geliyor.” şeklinde konuştu.

Çözüm süreci

Çözüm sürecinin “Ne verildi?” sorusuyla provoke edildiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, “Sayın Başbakanımız, \'Hiçbir pazarlık yapmadık.\' diyor. Bu süreç çok önemli. Bu toplantılarla birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek; oynanan oyunları da çok iyi analiz edeceğiz. Bu insanların gerçek yüzünü göstermek, bizim görevimiz. Doğu Ergil. Gazetesinde diyor ki: \'Bu eylemler planlı, içinde MHP, MHP’lilerin can düşmanı TKP ve İşçi Partisi var. Koalisyona bakın, Türkiye’de barışı ve normalleşmeyi istemiyorlar.\' Bugün, MHP’li kardeşlerimizin aynı safta yer aldıkları adamlara dikkat çekmek için bu yorumu paylaşıyorum. Gösterdiğim fotoğrafta Öcalan ve Doğu Perinçek yan yana. Bu adam vatansever biz vatan sevmez olduk. Maalesef MHP’li kardeşlerimiz de bu adamlarla iş tutuyorlar. Şimdi bu adam bize vatanperverlik dersi veriyor. Bunları milletimizin unuttuğunu mu sanıyorlar?” diye konuştu.

Vatanperverlik dersi

Karasu’da Büyükşehir’in güçlü hizmet elinin hissedildiğini belirten Başkan Toçoğlu, “Biz, işimize çok ciddi ve sıkı bir şekilde bağlanacağız. Bize seçim kazanmak yetmez, yüksek oy oranı ile seçimleri kazanmalıyız. Biz her zaman vatandaşlarımızla birlikteyiz. Biz bir şeyi söylüyorsak yapıyoruz, yerine getiremeyeceğimiz sözleri de vermiyoruz. Milletimiz bunu iyi biliyor. Karasu, Büyükşehir sınırlarında değilken bile hamdolsun güçlü hizmet elimizi uzatmışız. Daha fazla çalışacağız. Burada yapılacak iş birbirimize ve partimize daha sıkı sarılmak. Sayın Başbakanımızı çok yakından takip etmek. Bugünkü gazeteleri gördünüz mü bilmiyorum. 3. Hava Limanı ihale edilmiş, yaklaşık 48 milyon euro. Kim vatanperver, kim milletine düşkün? Memleketi soydurmuşlar, bayrağın arkasına saklanmışlar, bize vatanperverlik dersi verecekler.” ifadelerini kullandı.

"11 yıldır her türlü tuzakla baş ediyoruz"

Başkan Toçoğlu’nun ardından bir konuşma gerçekleştiren İl Başkanı Recep Uncuoğlu ise, “İnsanımızın hissiyatını en iyi kavrayan biz olmalıyız. Biz AK Parti\'yiz. Menfaat birlikteliği ile bir arada bulunan ve bu menfaat bittiğinde dağılıp gidecek insanlardan değiliz. AK Parti, Türkiye’de milletin iradesi egemen olsun, sorun çözen, insanına hizmet üreten bir siyaset anlayışı egemen olsun, milletin iradesi yönetimde olsun diye 11 yıldır her türlü tuzakla baş ediyor. Bugün 1 oy ve 1 kuruşluk verginin hesabını verebilecek bir iktidar var” dedi.

AK Parti iradesini anlatan Uncuoğlu, “AK Parti, geçmişte o siyasetin önüne kurulan tuzaklardan korkmadı. Türkiye sevdalısı lideri Sayın Başbakanımız sayesinde bu ekip her zaman mücadeleye devam etti. Bugün o duruşlar sayesinde başka meseleleri çözecek iradeye kavuşuyoruz. Bu milletin huzurunu, refahını ve mutluluğunu hedeflemiş AK Parti’nin gönül erleriyiz. Türkiye’nin kazanması için biz yine aynı sabrı, aynı sağduyuyu göstereceğiz. Milletimizi yalnız bırakmayacağız” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]