Durman: SAÜ Mükemmelliğin Merkezi Olacak

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, TGRT Haber'de yayınlanan Recep Çalışkan'ın hazırlayıp sunduğu Tercih Kılavuzu adlı programa katıldı.

Rektör Durman, yaklaşık bir saat süren canlı yayın programında Sakarya Üniversitesi'nin vizyonunu anlattı ve “SAÜ mükemmelliğin merkezi olacak” dedi.

Üniversitenin eğitim süreçlerini çok iyi takip ettiğini ve hem ulusal, hem de kurumsal düzeyde çalışmalar yaptığını anlatan Durman, Sakarya Üniversitesi'nin giderek geliştiğinin altını çizdi.

KALİTE BELGESİNE SAHİP TEK ÜNİVERSİTEYİZ

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, katıldığı Tercih Kılavuzu adlı programda ayrıca, 2002'de başlatılan kalite çalışmalarının sonrasında, ISO 9001 belgesine sahip olduklarını ve bu kalite belgesine sahip tek devlet üniversitesinin de Sakarya Üniversitesi olduğunu söyledi.

“Üniversitemiz özgün üniversite anlayışını benimseyerek hareket etti ve böylelikle ödüller de peşpeşe geldi” diyen Rektör Durman, Sakarya Üniversitesi'nin tercih edilebilecek avantajlı bir üniversite olduğunu vurguladı.

HEDEF: AVRUPA KALİTE ÖDÜLÜNÜ ALMAK

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, TGRT Haber'de katıldığı canlı yayın programında ayrıca, Avrupa Kalite ödülü için önümüzdeki yıl başvuru yapacaklarını belirterek, “ISO 9001 kalite belgesini aldık. Sırada Avrupa Kalite ödülü var. Belgeyi alırsak yine Türkiye'de bir ilki başarmış olacağız” şeklinde konuştu.

Avrupa yeterlilikler çerçevesinde ders müfredatlarının yeniden yapılandırıldığını, ulusal düzeyde de bu anlamda güzel çalışmalar yapıldığını anlatan Rektör Mehmet Durman, “Bu çalışmalar sonuç vermeye başladı. Mayıs ayında Avrupa Komisyonu tarafından verilen ve sadece 52 üniversitenin alabildiği diplomaya sahip olduk. Darısı diğer başarılara” dedi.

460 ÖĞRENCİ YURT DIŞINA GİDECEK

“Bir üniversite çok iyi olabilir ama, bu iyiliğini Uluslararası araçlarla da ortaya koyabiliyorsa o zaman elde edilen şey başarıdır” diyen Durman, “Son 3 yıldır öğrenci değişim programını hayata geçiren bir üniversiteyiz. Hedef her öğrencinin yılda bir veya 2 dönem bu programdan yararlanması.Geçen yıl 360 öğrenci yurt dışına çıkmıştı. Erasmus Projesi kapsamında gelecek yıl da 450 öğrenci yurt dışına gidecek” şeklinde konuştu.

UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMASINI İLK BİZ BAŞLATTIK

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, katıldığı canlı yayın programında uzaktan eğitim uygulaması hakkında bilgiler de verdi.

Geçen yıl Türkiye'de ilk defa lisans programlarında karma modelle uzaktan eğitim uygulamasını başlattıklarını açıklayan Durman, “Programların sayısını 6'ya yükselttik. Lisans düzeyinde bu programları geliştirmeyi planlıyoruz” dedi.

SAÜ'YÜ TERCİH EDİN

Prof. Dr. Mehmet Durman, gençlere seslenerek, Sakarya Üniversitesi'ni rahatlıkla tercih edebileceklerini hatırlattı.

“Üniversitemizde başarı çok yüksek. Örgün öğretim ile kıyaslandığında başarının yüksekliğini açıkça görüyoruz. Karma eğitim modeli kapsamında yeterlilikleri uzaktan vererek, haftada 2 gün öğrencilerle biraraya geliyoruz. Eş zamanlı veya eş zamansız olarak yürütülen bu program diğer ülkelerde uygulanan bir sistem. Öğrencilerimiz tüm çalışmalarımızı gözönünde bulundursunlar ve SAÜ'yü tercih etsinler” şeklinde konuştu.

Durman, öğrencilere seslenerek, “Tercih yaparken, üniversitede uygulanan programların şeffaflığını görerek karar verin ve mutlaka her üniversitenin internet sitesini ziyaret edin” dedi.


Özel Haber-Hülya Sürücü

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]