Duran, Yazlık Beldesi'nde İncelemelerde Bulundu

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Yazlık Beldesi'ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi olarak Yazlık'ta, alt yapı yatırımları yaptıklarını söyleyen Başkan Duran, Yazlık Belediye Başkanı Hasan Çalışır'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belde girişinde Yazlık Belediye Başkanı Hasan Çalışır, Belediye Meclis Üyeleri ve belde halkı tarafından karşılanan Başkan Duran, ilk olarak Yazlık Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye bahçesinde ikram edilen Boşnak böreğinin tadına bakan Başkan Duran, Yazlık'ta yapılan çalışmalar hakkında Hasan Çalışır'dan bilgi aldı. Yazlık Beldesi'nin Adapazarı'nın tam ortasında kaldığını söyleyen Başkan Aziz Duran, "Yazlık Beldemiz Yeni Yerleşim Bölgesi ile Serdivan'ın tam ortasında kaldı. O yüzden bu bölgemizin altyapısını elden geçiriyoruz. Yazlık hak ettiği hizmeti alıyor ve almaya da devam edecektir" dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak son 1.5 yıl içerisinde Yazlık'a 800 bin YTL yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Aziz Duran, "Büyükşehir Belediyemiz sınırları içerisine giren bütün ilçe ve beldelerimiz yeniden yapılandırılıyor. Altyapı ve üstyapıları elden geçiriliyor. Yazlık beldemiz bugüne kadar hak ettiği hizmetleri aldı, bundan sonrada almaya devam edecek. Başta yollar olmak üzere, bu bölgemizdeki altyapı sorunlarını çözeceğiz. Ayrıca Çark Deresi'nden bildiğiniz gibi artık su akıyor. Tarımla uğraşan Yazlık için bu su bulunmaz bir nimet" diye konuştu.

Yazlık Belediye Başkanı Hasan Çalışır, Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini her zaman yanlarında gördüklerini söyledi. Çark Deresi'nin Yazlık için büyük önem arz ettiğini belirten Çalışır, "Biz tarımla uğraşan bir beldeyiz. Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyemiz Sakarya Nehri Çark Deresi Bağlantı Projesi'ni hayata geçirdi. Bu proje sayesinde Çark Deresi'nden su akmaya başladı ve tarım arazilerimizi sulamaya başladık. Şu an 70 bin dönüm arazimizi sulayabiliyoruz. Çark Deresi sayesinde günde 1000 litre yakıt tasarrufu sağlıyoruz. Ayrıca ürünlerimizin verim artışını söylememe gerek yok sanırım. Bu projeyi hayata geçiren ve hizmetimize sunan Başkanımız Aziz Duran'a çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Çark Deresi kenarında Hasan Çalışır'la birlikte kısa bir gezi yapan Başkan Duran, gezi sırasında derede oluşan kirliliği görerek suyun temiz tutulması çağrısında bulunan Duran, ''Suyumuza sahip çıkalım, çöp atmayalım. Buraya bazı atıklar metrelerce uzaktan geliyor. Onları temizliyoruz. Bir kepçeyle bunlar temizlenir. Ama vatandaşlarımız buraya çöp atmasınlar. Sahip çıksınlar. Hep birlikte Çark Deremizi koruyalım" diye konuştu. Başkan Duran, çöp oluşan bölgenin temizlenmesi talimatını verdi. Başkan Aziz Duran'ın talimatı sonrasında Çark Deresi kenarına gelen ADASU ekipleri, Çark Deresi'nde temizlik çalışması gerçekleştirdi. 1 saat boyunca temizlik çalışması yapan ekipler, Çark Deresi'ndeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]