Durak noktalarına yeni düzenleme

Şehir içi durak noktalarında yapılan yeni düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Atatürk Bulvarı’ndaki trafik akışını daha da rahatlatacak bir düzenleme yaptık. Gar Meydanı karşısında (Dilmen İş Merkezi Önü) bulunan durak noktasını yürüme mesafesinde yer alan uygun bir bölgeye taşıdık. İndi bindi yapan araçlar bundan böyle sinyalizasyona kadar trafiğe olumsuz etki vermeden yola katılabilecekler” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, şehir merkezinde bulunan durak noktaları ile ilgili yapılan son düzenleme hakkında bilgiler verdi. Pistil, “Gar Meydanı karşısında (Dilmen İş Merkezi Önü) bulunan durak noktasını bugün itibariyle iptal etmiş bulunuyoruz. Bu nokta Yeni Camii ve bulvar arasında yürüme mesafesine alınmıştır. Bu alan yeni durak noktasında (Almira Pastanesi Önü) hizmet sunuyor. İndi bindi yapan araçlar bundan böyle sinyalizasyona kadar trafiğe olumsuz etki vermeden yola katılabilecekler” diye konuştu.

Trafik akışı daha rahat


Yeni düzenlemenin Atatürk Bulvarı’ndaki trafik akışını daha da rahatlatacağına dikkat çeken Fatih Pistil, “İptal etmiş olduğumuz durakta indi bindi yapan araçlar yola katılım yaparken araç trafiğini komple kesintiye uğratıyordu. Bu bölgede zaman zaman trafik problemi söz konusu olabiliyordu. Durak noktasının değiştirilmesi konusunda vatandaşlarımızdan da talepler alıyorduk. Bu konuda yapıcı eleştiri ve değerlendirmeleri aldık, tespitlerimizi tamamladık ve trafiği olumsuz etkileyen bu durak noktasını yürüme mesafesinde yer alan uygun bir bölgeye taşıdık” ifadelerini kullandı.

Bu durağı kullananlar dikkat!

Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Bu düzenlemeyle birlikte yeni durak noktası olarak hizmete başlayan alandan sonraki durak Sabiha Hanım İlkokulu önündeki hâlihazırdaki nokta olacak. Milli Egemenlik Caddesi (İl Müftülüğü’nün bulunduğu cadde) güzergahından Atatürk Bulvarı’na giren araçlar da eski durak noktasını değil, Sabiha Hanım İlkokulu önündeki hâlihazırda hizmet sunan durakta indi bindi yapabilecekler. Şehir içi trafiği daha da rahatlatmak adına ihtiyaç duyulan alanlarda benzer çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]