Dünyanın sayılı etkinliklerinden biri Sapanca'da başladı

İş adamı ve koleksiyoner Ahmet Şahin\'e ait Sapanca İlçesi\'ne bağlı Kurtköy\'de göl kenarındaki \'Doğapark’ adlı botanik ve hayvanat bahçesinde 6 yıl önce başlattığı, dünyanın sayılı sanat etkinliklerinden biri gösterilen \'Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi\' başladı. Bu ayın sonuna kadar 1\'er hafta ve 10\'ar günlük periyodlar halinde 120 sanatçının çalışma yapacağı kolonide ilk eserler de ortaya çıkmaya başladı.

Bu yıl 6\'ncısı düzenlenen Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi\'ne katılmak için Türkiye\'nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden 1670 başvuru yapıldı. Seçici kurul tarafından bunlardan 120 ressam, heykeltıraş ve mozaik sanatçısı belirlenerek davet edildi. Sakarya ve Sapanca ilçesinin yanı sıra Türkiye\'nin de sanat dünyasında marka ismi haline gelen Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi\'nde sanatçılar çalışmalarını, içinde ceylanlar, pony atlar, lama, yaban koyunları, minyatür keçi gibi hayvanların yanı sıra flamingo, turna, tavus kuşları, yaban kazları gibi çokr sayıda kanatlı hayvanın da barındığı \'Doğapark\' adlı botanik bahçesinde gerçekleştiriyor.

Genel Koordinatörlüğünü Hakan Körpi\'nin yaptığı, Portakal Çiçeği Sanat Kolonosi\'nin kreatörlüğünü üstlenen Denizhan Özer, buradaki amaın farklı disiplinlerden sanatçıları biraraya getirmek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Orta kuşak, genç ve usta sanatçılar burada gelip eserlerini gerçekleştiriyor. Bu yıl yaklaşık 120 sanatçıyı davet ettik. Bu sanatçılar kendi alanlarında yetkin oldukları resim ile heykelleri gerçekleştiriyor. Yaklaşık 20 dönümlük bir arazi içersine yayılmış olan Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Ahmet Şahin ve Hakan Körpi tarafından bundan yaklaşık 6 yıl önce başlatılmış bir proje. Hergün geçtikçe daha da kurumsallaşarak daha da iyi bir noktaya gelmekte. Bu yıl 13 ülkeden sanatçı davet ettik. Projenin uluslararası bir yanı da var. Burada gerçekleştirilen resimler, heykeller daha sonra Ankara, İstanbul ve farklı şehirlerde sanatseverlerin izlenimine sunuluyor."

1670 başvuru


Bu yıl düzenlenen koloniye katılmak için yoğun talep olduğunu, 1670 başvuru sahibinden sadece 120\'sini davet edebildiklerini anlatan Denizhan Özer, "Bunların hepsini buraya davet etmemize imkan yoktu. İlerdeki yıllarda bu arkadaşlarımızı da buraya davet etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Portakal Çiçiği Sanat Kolonisi\'nin ilk haftaki grubuyla resim çalışmalarına katılan sanatçılardan Hakan Esmer, Eskişehirden geldiğini, ilk kez bu yıl katıldığını anlatırken, "Birçok yurt dışı ve yurt içi aktivitelerde bulunduk ama görülüyorki Türkiye\'de çok ciddi bir etkinlik. Biz de bu yıl bu etkinliğin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

"Büyüleyici bir ortam"

Sakarya Üniversitesi\'nde öğretim görevlisi Şirin Uysal Yılmaz ise, "Buraya ilk defa geldim. Doğa ile iç içe resim yapmak çok keyifli. Oldukça ilham verici buldum. Burada yerli ve yabancı sanatçılarla birlikte tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Bizim için çok güzel bir deneyim oluyor" diyerek katılmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi. Katılımcılardan Ümit Yiğit ise, aynı zamanda resim öğretmeni olduğunu vurgularken, "Buraya katılan arkadaşlarımızın bazılarıyla başka yerlerde çalıştık ama bu ortam çok şaşırtıcı ve güzel. Doğapark büyüleyici bir ortama sahip" dedi. Ercan Ayçiçek de beklediğinden çok daha güzel ortam ve etkileyeci rüya gibi bir yer ile karşılaştığını söyledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]