Dünyanın renkleri Kent Meydan'ında buluştu

Sakarya Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Kent Meydanı’nda düzenlenen 6’ncı Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğinde dünya gençleri bir araya geldi. 

Türkiye’de 6’ncısı düzenlenen ve Sakarya’da ilk kez düzenlenen bu etkinlik bugün ve yarın misafirlerini ağırlayacak. Düzenlenen etkinlikte 41 farklı ülkenin stantları açılarak yerel, geleneksel eşyaları, folkrolik kıyafetler, harita ve bayraklar gibi ülkelerinde kullandıkları ve sembol haline gelen objelerini tanıtarak yaşadıkları yerler hakkında bilgiler verilirken Sakaryalı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Sakarya Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Adem Ocak, “Bu etkinlik kapsamında Balkanlar, Orta Asya, Orta Afrika, Avrupa’dan gelen 41 ülke için stantlar kurduk. Bu stantlarda kendi ülkelerinin eşyalarını ve kültürlerini tanıtıyorlar. Etkinlik 2 gün sürecek, çeşitli oyunlar danslar ve gösteriler hazırlandı. 41 ülkeden gelen misafir öğrencilerimizi Sakarya’da ensar ve muhacir kardeşliğini yaşatarak öğrencilerimizi misafir ediyoruz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]