Dünya Şampiyonu Kareteci İtfaiyeci

Karetede Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Enes Erkan, spordaki başarısını itfaiyeciliktete gösteriyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nde görev yapan Milli sporcu, ringdeki rakiplerine korku salarken, yangınlarda alevlere korkusuzca müdahale ediyor.

Karetede Dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşayan Erkan, karetedeki başarılı performansını itfaiyeci olarakta devam ettiriyor. Üç ay önce itfaiye teşkilatında göreve başlayan Erkan, zorlu eğitim sürecini başarıyla geçti. Yangınlarda alevlere korkusuzca müdahale eden genç sporcu, azmiyle meslektaşlarının takdirini kazanıyor.

Sporculuğunun yanında itfayeciliği de severek yaptığını söyleyen Erkan, karetede 2007, 2008 ve 2009 yıllarında iki dünya şampiyonluğu ile 3 Avrupa şampiyonluğu elde ettiğini ifade etti. İtfaiyeciliğin çok kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Erkan, "Sporculuğumun yanı sıra itfaiyecilik görevinide severek yapıyorum. Spordaki başarımın yanı sıra itfaiyede insanlara yardım ediyoruz. Kendi isteğimle buraya geldim. İnsanların canlarını ve mallarını kurtarıyoruz. Çok kutsal bir görev. 3 aydır buradayım. Yetişiyorum." dedi.

İlk yangınında çok heyecanlandığını kaydeden Erkan, gün geçtikçe heyecanını yendiğini belirtti. Milli sporcu ilk yangınını şöyle anlattı;

"İtfaiyeye geldikten bir gün sonra ilk yangınıma çıktım. Kıyafetlerimi yeni almıştım. Anons gelince herkes birden yerinden fırlayarak araçlara koşmaya başladı. Bir otluk ve çalılık yangını ihbarı gelmişti. Amirlerim bana da gitmemi söylediler. Olay yerine gittiğimizde lastik yangınıyla karşılaştık. Yangına müdahaleyi ben yaptım.Hortumu ilk elime aldığımda çok heyecanlanmıştım. Hortumu tutarken titredim. Sonradan gururlandım. Yangınlara gittikçe heyecanım azaldı."

İtfaiyeciliğin yanı sıra spordaki başarısını da devam ettirmeyi hedeflediğini söyleyen Erkan, görev yaptığı günlerde itfaiyecilere kondisyon ve güç antremanı yaptırdığını anlattı. Branşına özgü idmanlarını da sürdürdüğünü ifade eden Erkan, "Önümde 2010 yılı Avrupa ve Dünya Şampiyonaları var. Hazırlıklarımı sürdürüyorum. Önümde zorlu bir süreç var. Hem itfaiyecilikte hemde sporda başarıyı sürdürmek istiyorum. Spordaki hedefim dünya şampiyonluğu." diye konuştu

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]