Dünya şampiyonu, 2 yıl men cezası aldı

Wushu Federasyonu, dünya şampiyonu milli wushucu Zeynep Makbule Akyüz\'ün başörtüsü nedeniyle geçen yıl Romanya\'daki Avrupa Şampiyonası\'ndan diskalifiye edilmesinin ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz ve Zeynep Makbule Akyüz\'e 2 yıl faaliyetlerden men cezası verdi.

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Avrupa Wushu Federasyonu\'ndan sürpriz bir kararla dünya şampiyonu Zeynep Makbule Akyüz ve şahsına 2 yıl faaliyetlerden men cezası geldiğini söyledi.

Avrupa Wushu Federasyonu\'nu idare edenlerin sadece kendi menfaatlerine çalıştıklarını savunan Akyüz, bu yapıya karşı çıktıkları ve dünya kongresinde kendilerine rakip oldukları için Türkiye\'deki muhaliflerle birlik olup kendilerine "savaş açtığını" iddia etti.  Akyüz, "içerde ve dışarıdaki düşmanların dünya şampiyonu sporcularla alakalı yalan haberler uydurduğunu" savunarak, bu iftiraların, geçmiş yıllarda federasyondan menfaatlenen ve "muslukları kesilince" saldırıya geçen bir kesim tarafından yapıldığını ileri sürdü.

Yapılan bu kara propagandalarla dünya şampiyonu sporculara leke sürülmeye çalışıldığını savunan Akyüz, şöyle devam etti:

"Geçen yıl Romanya\'daki Avrupa Şampiyonası\'nda Zeynep Akyüz, halıya çıkıp performansını göstermesine rağmen, başörtülü olduğu için puanı verilmeyerek müsabakalardan men edildi. Federasyona itiraz yazısı da yazdık. Yine diğer bir şampiyonumuz Elif Akyüz hakkında da çirkin iftiralar atıldı. Bize yönelik yapılan karalama kampanyalarıyla ilgili çıkan haberler üzerine, biz de bu haksızlığı ajanslar aracılığıyla kamuoyuyla paylaştık. Avrupa Wushu Federasyonu, bize yapılan haksızlıklara cevaben yaptığımız açıklamalardan dolayı bana ve dünya şampiyonu Zeynep Makbule Akyüz\'e 2 yıl faaliyetlerden men cezası verdi."

Akyüz, cezaların hukuki hiçbir yanının olmadığını ileri sürerek, "İnternet başındaki oylamayla bana ve Zeynep Akyüz\'e müsabakalardan men edildiğimiz söylendi. Bu nasıl bir hukuk anlamış değiliz. Verilen cezalarla ilgili biz de yasal mücadelemizi yapacağız" diye konuştu.

Wushunun Türkiye\'de iyi bir noktaya geldiğini dile getiren Akyüz, bu branşın Avrupa\'da adeta can çekiştiğini, Türkiye\'nin bölgedeki ülkeler içerisinde wushuya en fazla destek veren ve geliştiren ülke olduğunu sözlerine ekledi.

"Avrupa\'nın benim gözümde hiçbir değerleri yok"


Dünya şampiyonu milli wushucu Zeynep Makbule Akyüz de karardan yeni haberinin olduğunu anlatarak, bu duruma çok üzüldüğünü ifade etti.

Avrupa Wushu Federasyonu\'nun belirlediği kurallarına uymadığını ve bundan sonra da uymayacağına dikkati çeken Akyüz, "Benim gözümde hiçbir değerleri yok. Ben Dünya Şampiyonalarına katılıyorum. Dünya şampiyonuyum, Avrupa şampiyonluğuna ihtiyacım yok, onların bana ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

Akyüz, bu kararın kendisini asla yıldırmayacağına işaret ederek,  günde 5 saat antrenman yaparak Türkiye ve Dünya Şampiyonası\'na hazırlandığını söyledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]