Dünya şampiyonası öncesi Hendek'te stres attılar

14 Temmuz’da Slovakya’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na Hendek’te hazırlanan Yıldız Güreş Milli Takımı Selman Dede Mesire Alanı’nda Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin misafiri oldular. İnci, millilere balık ikram etti.

Selman Dede Balıkhane’de gerçekleşen yemeğe Hendek Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Püsküllü ve Belediye Meclis Üyesi Mahmut Nedim Alkan’da katıldı. Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü’nde 15 gündür ön hazırlık kampına giren yıldız güreşçiler Dünya Şampiyonası öncesinde Sırbistan’da gerçekleşecek olan uluslararası turnuvaya mücadele edecekler. 8-22 Haziran tarihlerinde Hendek’te ön hazırlık kampı yapan yıldız milliler Sırbistan’daki turnuva sonrası 8 Temmuz’da tekrar Hendek’te kampa girerek 14 Temmuz’da Slovakya’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’na katılacaklar.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci yaptığı konuşmada daha fazla başarılı olmanın yollarını anlatarak, çalışmadan ve azmetmeden hiçbir zaferin elde edilemeyeceğini belirtti. İnci, kendisinin de eski bir güreşçi olduğunu belirterek, “Güreş bu milletin ata sporudur. Sizlerde de bu bilinçle çalışmalısınız. Sizi anlayan ve kendisi de güreşçi olan bir federasyon başkanınız var. Bu sizin için çok büyük avantaj. Güreş eski parlak günlerine sizlerle birlikte dönecek. Hepiniz Avrupa, Dünya, Olimpiyat şampiyonu olabilirsiniz. Madalyaya hepiniz aynı uzaklıktasınız. Sadece çalışmalısınız”dedi.

İnci sözlerine şöyle devam etti: “Hendek, güreşte söz sahibi bir ilçe. Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıkaran ilçemizde hedefimiz olimpiyat şampiyonu çıkarmak. Hendek’te amatör sporlar dahil olmak üzere birbirinden farklı birçok branştaki spor dallarını desteklemeye devam ediyoruz. Bu desteğimizin meyvelerini diğer spor dallarında olduğu gibi güreş sporunda da alıyoruz. Sporcularımız ülkemizde elde ettikleri başarılar sayesinde milli takımlara katılarak ülkemizi gururla temsil ediyorlar. Olimpiyatlara ve diğer uluslararası müsabakalara katılan sporcularımızın elde edeceği başarılar gelecek nesillere örnek olarak ülke sporunun gelişmesine çok büyük katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]