Dünya Ormancılık Günü kutlandı

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Sakarya Orman Bölge Müdürü Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Tüm ülkede olduğu gibi Sakarya’da da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası yapılan törenle kutlandı. Kent Meydanında gerçekleşen törende Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun
Hazır bulunurken, Arifiye Kaymakamı Mehmet Ünal, İş- Kur İl Müdürü Tekin Kaya ve Orman Bölge Müdürlüğünde çalışan personel katıldı. Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun Atatürk Anıtına çelenk koyma ile başlayan program saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Program sonunda günün anlam ve önemi hakkında bilgiler veren Kurşun, “21 Mart Dünya Ormancılık günü her yıl olduğu gibi bu yılda törenlerle kutluyoruz. Dünyadaki orman varlığının azalmaya mukabil ülkemiz orman varlığını arttıran ender ülkelerden birisidir. Son 12 yılda yaklaşık 900 bin hektar orman varlığımız artmış bulunmaktadır. Yine her yıl orman genel müdürlüğü olarak 250 milyon fidan toprakla buluşturulmaktadır. Bizde Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü olarak yaklaşık yılda 2.5 milyon fidan üretimi yapmaktayız. Bununda her yıl 1 milyon fidanını Sakarya topraklarına dikmekteyiz. Ülkemizde ormancılığın arttırılması, orman köylerinin gelişmesi yönündeki çalışmalarımız yoğun şekilde devam etmektedir. 21 Mart Dünya Ormancılık gününün Sakarya’mıza ve tüm ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]