Dünya gençliği Sakarya'da buluacak

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Gençlik Kurulu (GENÇ İDSB) tarafından her yıl iki defa biri Türkiye’de diğeri dünyanın farklı bir ülkesinde düzenlenen Uluslararası Gençlik Buluşmalarının 11\'incisi 21-27 Haziran tarihleri arasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Sakarya Üniversitesi’nde düzenleniyor.

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Gençlik Kurulu (GENÇ İDSB) tarafından her yıl iki defa biri Türkiye’de diğeri dünyanın farklı bir ülkesinde düzenlenen Uluslararası Gençlik Buluşmalarının 11’incisi 21-27 Haziran tarihleri arasında Sakarya’da düzenleniyor. Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapılacak programda “Sivil Toplumda Gençlerin Rolü” değerlendirilecek.

50’den fazla ülkeden 250 STK temsilcisi gencin katılımı ile gerçekleşecek programa, sivil toplum, eğitim, bürokrasi ve siyaset camiasından üst düzey birçok isim katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, SAÜ Orsam Müdürü Prof. Dr. Kemal İnat, Rabia Platformu Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir, İslam Dünyası STK’ları Birliği Genel Sekreter Danışmanı Fatih Öner, ABD Muslim American Society Gençlik Kolları Başkanı Omer Elkabti ve uluslararası birçok Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisinin katılımıyla gerçekleşecek. Gençlik Buluşması, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Üç gün sürecek akademik forumun sonunda sivil toplum kuruluşlarında gençlerin rolü, karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerileri sonuç bildirisinde ortaya konulacak. Programın son gününde ise Orta Afrika Cumhuriyeti, Suriye ve Mısır gibi kriz bölgelerindeki son durum uzman isimler tarafından ele alınarak bölgedeki son gelişmeler katılımcılarla paylaşılacak.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]