Dünya Çocukları Adapazarı Belediyesi'nde

Sakarya Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla Sakarya’ya gelen dünya çocukları Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın’ı ziyaret etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bu yıl 10.ncusu düzenlenen Festival için Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Endonezya, Gürcistan, Kırgızistan, Sırbistan, Tataristan, Ukrayna, Malezya, Romanya ve Macaristan olmak üzere toplam 12 ülkeden gelen dünya çocukları Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın’ı ziyaret etti.

Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Festival Sorumlusu Yaşar Şahin ve Rehber öğretmenleri nezaretinde yapılan ziyarette bu yıl 11’ncisi düzenlenen festivalin ülkeler arası kültür paylaşımı açısından önemli bir etkinlik olduğunu ifade ettiler.

Başkan Vekili Erol Aydın, çocuklarla tek tek ilgilenerek “Dünya çocuklarını bizle buluşturan ve bu organizasyonda emeği geçenleri tebrik ediyorum.12 farklı ülkeden 12 farklı kültürden gelen bu çocukları Sakarya’da, özellikle belediyemizde görmek bizi mutlu etti. Bu kültür alışverişinin artarak devam etmesini diliyorum. Yerel yönetimler olarak bu konuda her zaman yanınızda olacağımızın da bilinmesini istiyorum” dedi.

Çeşitli ülkelerden gelen yabancı konuk temsilcileri ise Sakarya’ya ilk kez geldiklerini ve Sakarya’yı çok güzel bulduklarını ifade ederek, “Sakarya insanı çok sıcak burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Sakarya halkına bize gösterdikleri sevgiden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Ülke temsilcileri Başkan Vekili Erol Aydın’a ülkelerinden getirdikleri çeşitli kültürlerine has sembollerden oluşan hediye takdim etti. Başkan Erol Aydın da, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]