Duhaa Derneği Heyeti'nden Başkan Alemdar'a sürpriz

Makedonya Kırçova’dan gelen Duhaa Derneği Heyeti Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı makamında ziyaret etti.

Faaliyetler hakkında Başkan Alemdar’a bilgi veren dernek yöneticileri, Balkanlar’da kurulan dernekler vasıtasıyla bölgede milli kültürün yaşatıldığını ve gelecek nesillere aktarıldığını ifade ederek, kurmuş oldukları Duhaa Derneği vasıtasıyla isteyenlere Türkçe dersleri verdiklerini, sosyal faaliyetler düzenleyerek yediden yetmişe herkesi buluşturduklarını ve bu sayede Türk Kültürü’nün yaşatılmasına çalıştıklarını söylediler.


Duhaa Derneği yöneticilerinden Başkan Alemdar’a hediye

Başkan Alemdar, yapılan çalışmaların önemli ve bir o kadar da anlamlı olduğunu belirterek; ”Balkanlar’da faaliyet gösteren derneklerimizin milli kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için yaptıkları çalışmalar gerçekten önemli ve takdir edilmesi gereken bir husus. Biz de bu güne kadar elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık ve olmaya da devam edeceğiz. Bu vesileyle oradaki kardeşlerimize de selamlarımızı gönderiyoruz” dedi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantının ardından, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar misafirlerine plaket verirken, Duhaa Derneği yöneticileri de Başkan Alemdar’a el yapımı çömlek hediye ettiler.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]