Dr.Şenen: "Çocuğu Olmayanlara Baskı Uygulamayın!"

Sevgi ve Sağlık Dergisi imtiyaz sahibi-editörü, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Turgay Şenen, çocuk sahibi olamayan anne ve babaların ümitlerini yitirmemesi ve onlara, yakın akrabalarından manevi baskı yapılmaması gerektiğini söyledi.

Hür Fm'de Hülya Sürücü'nün hazırlayıp sunduğu Detay Programı'na konuk olan Dr. Şenen, kısırlık tedavisi ve tüp bebek yöntemi konusunda aydınlatıcı bilgiler verdi.

Kısa adı SASEV olan Sevgi ve Sağlık Dergisi imtiyaz sahibi-editörü, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Turgay Şenen, Detay Programı'nda, kısırlık tedavisi ve tüp bebek yönteminin çocuk sahibi olamayan aileler için de umut olduğunu vurguladı.

Kısırlık tedavisi konusunda çalışmalar yaptığını ve SASEV olarak 3 ayda bir düzenlenen bilgilendirme toplantısında sorulan soruya doğru yanıt veren bir çifte ücretsiz kısırlık tedavisi hediye ettiklerini açıklayan Şenen, “Dergideki kuponu doldurup bize teslim eden ve bilgilendirme toplantısında soracağımız soruyu doğru yanıtlayan bir çift bizden ücretsiz tedavisi kazanıyor. Bu fırsatı kaçırmayın” dedi.

AİLELER KADAR BEN DE MUTLUYUM

Bugüne kadar çok sayıda ailenin yüzünü güldürdüklerini ve çocuk sahibi yaptıklarını anlatan Op. Dr. Şenen, “Tüp bebek yöntemiyle doğan bebekleri kucağıma aldığımda en az anne ve babaları kadar ben de büyük mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Hülya Sürücü ile Detay Programı'nda tüp bebek konusunda merak edilen bir çok soruya da yanıt veren Turgay Şenen, “Tüp bebek yöntemine ne kadar erken yaşta başlanırsa o kadar güzel ve erken sonuç verir. Kadının yaşının küçük olması başarıyı arttırır. Tüp bebek yönteminde başarı mevsimlere göre değişmez. Ayrıca tüp bebek gebeliklerinde düşük riski iddia edildiği kadar çok değildir” dedi.

OBEZİTE ÇOCUK SAHİBİ OLMAYI ETKİLER

Kısa adı SASEV olan Sevgi ve Sağlık Dergisi imtiyaz sahibi-editörü, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Turgay Şenen, obezitenin çocuk sahibi olmayı olumsuz etkilediğine dikkati çekerek, “Kilolu anne adayları mutlaka zayıflamalıdır” şeklinde konuştu.

Tüp bebek veya kısırlık yöntemi sırasında kullanılan ilaçların yan etkilerinin olmadığını, ayrıca başka hastalıklar dolayısıyla aynı anda alınacak diğer ilaçların kullanımının da büyük problem yaratmayacağını anlatan Şenen, çoğul gebelik hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Kıbrıs'ta halen devam ettiği öne sürülen bir erkekten alınan spermin bir annenin rahminde döllenmesi uygulaması”nın Türkiye'de yasak olduğunun altını çizen Şenen, kısırlık tedavisinin çocuk sahibi olamayan anne adayları için umut teşkil ettiğini vurguladı.

SABİTEK GÜNLERİNE SASEV DESTEĞİ

Sevgi ve Sağlık Dergisi imtiyaz sahibi-editörü, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Turgay Şenen, Detay Programı'nda ayrıca Haziran ayı başında düzenlenecek olan SABİTEK günlerine SASEV olarak destek verdiklerini açıkladı.

Şenen, SABİTEK günlerinde Sakarya halkını güzel sürprizlerin beklediğini müjdeledi.

DİNLEYİCİLERE ÜCRETSİZ MUAYENE JESTİ

Dr. Şenen Hülya Sürücü ile Detay Programı'nda, 1 saatlik canlı yayını takip eden ve radyoyu telefonla arayan bir bayan dinleyiciye de ücretsiz muayene hediye etti. Şenen'in bu jestine program yapımcısı Hülya Sürücü'den de teşekkür geldi.

Dr.Turgay Şenen programda SASEV'in yayın politikasından ve etkinliklerinden de sözetti.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]