Dr. Enver Ören Ortaokulu çoşkulu törenle hizmete açıldı

Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk beldesinde yaptırılan ve merhum işadamı Dr. Enver Ören’in isminin verildiği ortaokul coşkulu törenle hizmete girdi.

Törende konuşan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, “Öğretmenlik mesleği biteli yıllar geçtiği halde, Enver beyin çocuklara, gençlere karşı müthiş bir sevgisi vardı” dedi.
Sakarya’nın Kuzuluk beldesinde belediye imkanları ile yaptırılan ‘Dr. Enver Ören Ortaokulu’ coşkulu bir törenle açıldı. Açılış törenine, AK Parti Sakarya Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Akyazı Kaymakamı Mustafa Ballı, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Kılıç, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, İhlas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Odabaş, İhlas Holding Ankara Temsilcisi Yavuz Özgün, İhlas Kaplıca Evleri Genel Müdürü Osman Özer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sakarya Mehter Takımı’nın gösterisi ile başlayan açılış töreni konuşmalarla devam etti. Törende konuşan Kuzuluk Belediye Başkanı Bilal Soykan, okulun Kuzuluk halkına hayırlı olmasını temenni etti. Rahmetli Enver Ören’den övgü dolu sözlerle bahseden Soykan, “Halkımızın teveccühü ile seçilmiş olduğum gün itibari ile beldemize kazandırdığımız hizmetlere değerli büyüklerimizin ismini vererek, onları unutmadığımızı ve minnetimizi göstermek istedik. Okulumuza da belediye meclisimizde aldığımız karar ile beldemize önemli yatırımları bulunan, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı, merhum işadamımız, değerli büyüğümüz Dr. Enver Ören’in isminin verilmesini uygun gördük. Kendisi onlarca okul ve cami yaptırmış hiç birisine kendi ismini vermemiştir. Sadece beldemizde 2 tane cami yaptırarak diyanet işlerinin hizmetine sunmuştur. Bu vesile ile kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Ahmet Mücahid Ören: “Bu okula Dr. Enver Ören isminin verilmesinin iki büyük anlamı var”

Bilal Soykan’ın ardından söz alan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören, okula Dr. Enver Ören isminin verilmesinin iki büyük anlamı olduğun ifade ederek, “Birisi, Enver bey meslek hayatına öğretmen olarak başladı. Kendisi uzun yıllar öğretmenlik yaptı. Öğretmenlik mesleği biteli yıllar geçtiği halde, Enver beyin çocuklara karşı müthiş bir sevgisi vardı. Ne zaman gençleri bir arada görse hemen yanlarına gider hatırını sorar ‘Bunlar benim dava arkadaşlarım, bizden sonrayı bunlar yaşatacak, bu hizmetler bunlarla bir noktaya gelecek’ derdi. Onun için hem eğitime, öğretime, kalbinde yaşadığı o günlerin hatırasıyla, belki de o günlerin özlemiyle çok kıymet veriyordu. İkincisi ise İhlas Holding’in Kuzuluk’ta yaptığı yatırımlar. Türkiye’de ilk defa bu boyutta kaplıca tesisi burada başladı. İhlas’ın kaplıca devremülk projelerinin ilki, en önemlisi, belki de Türkiye’de hiç olmayan bir şey için yola çıkıldı başarıldı. Çok güzel bir tesis kazanıldı. Kuzuluk, Enver Bey için bir iş projesi olmadı. Fırsat buldukça gelir, kendisi dinlenir, tatilini yapardı. Buraya özel bir sevgisi vardı” diye konuştu.

“Öğrencileri onu çok severdi ”

Enver Ören’in kendisi ile, öğretmenlik yıllarından paylaştığı anısını anlatan Ahmet Mücahid Ören, “Bir gün müdür bey yanıma gelerek, ‘Enver bey aşağıya gelin öğretmenler odasında bir şey konuşalım’ dediler. Diğer öğretmen arkadaşlar da toplanmış. Bu hatıra 1970li yıllarda, Türkiye’nin anarşi bakımında karıştığı günler. ‘Biz öğrencileri derste tutabilmek için elimizde sopayla sınıfa giriyoruz. Bir sürü sıkıntıyla karşılaşıyoruz. Senin dersinde ses seda yok. Huzur içinde ders yapıyorsunuz. Nedir bunun sırrı?’ dedi. Babam da, ‘Ben daha okulun açıldığı ilk gün diyorum ki \'Ben buraya Allah rızası için bir şeyler anlatmaya, öğretmeye geldim. Sınıfta kalacağım, notum şu olacak kaygısını bende hiç görmeyeceksiniz. Ben sizi çok seviyorum. Sizi sevdiğim için buradayım. Siz de beni sever ve dinlerseniz karşılıklı bir şey paylaşmış oluruz. Bu bir not mücadelesi değil’ diye başlıyorum. ‘Hakikatten onların her birine Allah’ın yarattığı bir kul olarak sevgiyle yaklaşıyorum. Hiç birisinin şurası eksik, fazla diye bakmıyorum. Böyle olduğu için onlar beni, ben onları seviyorum. Onun için sınıfımızda patırtı olmuyor.’ Demişler ki; ‘Doğru diyorsun ama biz bunu yapamıyoruz. Herkesin huyu farklı.’ Enver bey sevgi dolu bir insandı. Çocuklar, küçükler, büyükler için kalbinde ne varsa aktardı. Heyecanla anlatarak ömrünü böyle tamamlayıp geçirdi” şeklinde konuştu.
Törende konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ise, “Sayın Başkanımız, ismi bu belde ile özdeşleşmiş, İhlas Holding’in rahmetli ve saygıdeğer yönetim kurulu başkanı Dr. Enver Ören’in ismini vererek vefa örneği göstermiştir. Günümüzde artık bu değerler neredeyse unutulur olmuşken böyle bir kadirşinaslığı gösterdiği için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Mustafa Büyük: “Bir kadirşinaslık örneği gösterilerek Dr. Ender Ören ismi verildi”

Sakarya Valisi Mustafa Büyük de, “Başkanımız sağ olsun belediye imkanlarını seferber etti. Teşekkür ediyorum. Okulun adı, bir kadirşinaslık örneği gösterilerek bu beldeye çok büyük hizmetleri olan büyüğümüzün ismi, Dr. Enver Ören oldu. Yaşarken isimleri vermek başka anlamlara çekilebilir ama bu dünyadan ayrıldıktan sonra onu rahmetle anmak için ismin verilmesi daha güzel inceliği ifade ediyor” diye konuştu.
Törenin ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini birlikte kesti. Daha sonra Vali Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören birlikte sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. 3.5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan okulda 8 derslik yer alıyor. 410 metrekare alan üzerine inşa edilen okulda, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 9 öğretmen ile 164 öğrenci bulunuyor.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]